Džejson Tejtum (©AFP)
Džejson Tejtum (©AFP)

Seltiksi prejaki za Atlantu, Tejtum i Braun nosili Boston, Jang kasno upalio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.04.23. | 03:36

NBA, plej-of: Boston dobio Hokse u Džordžiji sa 129:121 i sada vodi sa 3:1 u četvrtfinalnoj seriji Istoka. Bogdan Bogdanović imao je osam poena za Hokse

Atlanta je preko plej-ina i pobede nad Majamijem stigla do plej-ofa, a u njemu je udarila na jednog od favorita za šampionski prsten, pa je na pragu eliminacije. Boston je slavio u gostima sa 129:121 i sada vodi sa 3:1 u četvrtifinalnoj seriji Istoka i za dva dana imaće šansu u TD Gardenu da reši pitanje putnika u polufinale.

Od starta meča Seltiksi su vodili. Prednost je išla i do 15 poena razlike u prvom poluvremenu. Hoksi su preko raspoloženog Deandre Hantera disali za vratom gostima, imali priključak veći deo meča. Krajem treće četvrtine domaćin se primakao na samo tri poena razlike (87:90), ali su Džejson Tejtum i drugovi uspeli da odbiju napad i naprave prvi brejk u seriji, verovatno i odlučujući.

Izabrane vesti

Srpski as Bogdan Bogdanović je ušao sa klupe, proveo je nešto više od 19 minuta na parketu, a postigao je osam poena (3/8 iz igre, 2/5 za tri poena), a sakupio je dva skoka.

Prva zvezda Seltiksa Tejtum nije imao svoje veče kada je u pitanju šut za tri poena (4/13), ali je u finišu bio maestralan. Tri od četiri trojke je pogodio u poslednoj deonici meča. Iks faktor, kad se lomilo bio je Derik Vajt koji je postigao četiri trojke. Džejlen Braun i Markus Smart su takođe bili odlični, dok su iz drugog plana iskočio Malkolm Brogdon. AL Horford nije imao nijedan poen, ali je odličan bio u skoku (11) kao i Robert Viljams koji je imao čak 15 uhvaćenih lopti.

Tre Jang je sakuio čak 15 asistencija, ali ga je većim delom meča šut izneverio. U poslednjoj četvrtini se raspucao, igrao simultanku sa odbranom Bostona, ali kasno je uaplio motore. U nekoliko navrata je samo pripretio, ali su i Tejtum i Braun u finišu zaigrali na svom nivou, pa Hoksi nisu imali čemu da se nadaju.

U pobedničkom timu po 31 poen su postigli Džejlen Braun i Džejson Tejtum. Markus Smart je ubacio 19, Derik Vajt 18, Malkolm Brogdon 14, a Robert Vilijams 13. Trej Jang je na kraju došao do svog nivoa, postigao 35 peena, dok je Deandre Hanter dao 27. Dežounte Mari je ubacio 23, a još je samo Klint Kapela imao dvocifreni košgeterski učinak od 10 poena. Premalo da se dobije rasploženi Boston koji u sredu ujutru ima prvu meč loptu na svom parketu.

NBA - PLEJ-OF

Nedelja

Njujork - Klivlend 102:93 (3:1 u seriji)

/Branson 29 - Garlend 23/

Golden Stejt - Sakramento 126:125 /2:2 u seriji/

/Kari 32 - Foks 38/

Ponedeljak

Atlanta - Boston 121:129 /1:3 u seriji/

/Jang 35 - Braun i Tejtum po 31/

Minesota - Denver u toku /0:3 u seriji/



tagovi

NBA ligaBogdan BogdanovićAtlanta HoksBoston Seltiks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara