"Prijave Mladenovića i Krstajića nisu prošle"
"Prijave Mladenovića i Krstajića nisu prošle"

UEFA, pomagaj!

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.06.15. | 14:27

Trenerska organizacija Beograda planira da pošalje pismo na adresu odgovorne službe UEFA u kojem će obrazložiti na koji način srpski Centar za edukaciju trenera bira kandidate za dobijanje najvišeg trenerskog znanja, ali i predočiti da su mnogi dokumenti u ovom procesu lažirani

Prijave Mladenovića i Krstajića nisu prošle

Pre dva dana u prostorijama Trenerske organizacije FS Beograda održan je sastanak kojem je prisustvovalo više od 30 trenera. Cilj sastanka je bio da se nađe rešenje za postojeće probleme koji prate trenersku organizaciju FS Srbije i, što je najvažnije, zatražila se odgovornost ljudi koji predstavljaju ovu organizaciju.

Izabrane vesti

Najviše se vodilo polemike o nepravilnostima i načinu na koji su birani pojedini kandidati za UEFA PRO licencu, zatim o zaštiti trenera od strane predsednika trenerske organizacije Miloljuba Ostojića koji je sve učinio da tu zaštitu, kako je konstatovano, ne pruži, kao i o načinu na koji treba da se ispita verodostojnost i ispravnost potvrda koje su neki kandidati donosili (postoji uverenje da su neki kandidati lažirali potvrde, a da je sve to komisija Centra za edukaciju prihvatila ne proverivši verodostojnost tih podataka na pravi način).

Mladenović šalje dokaze protiv FSS u Nion!

Vodila se i diskusija o nepoštovanju propisa od strane najvišeg tela FS Srbije (Izvršnog odbora) jer isto nije odgovorilo na žalbe kandidata, niti na pismo koje je uputila pravna služba FS Beograda vezano za niz nepravilnosti koje su uočene pri konkursu za PRO licencu.

Pomenuto je i obećanje koje je sredinom aprila dao predsednik FS Srbije Tomislav Karadžić da će se u roku od dva dana otkloniti nepravilnosti vezane za izbor kandidata za PRO licencu, što do dana današnjeg nije učinjeno. Na kraju skupa je usvojen predlog da se na adresu UEFA pošalje pismo u kojem će biti prezentovani svi detalji mutnih rabota u srpskom Centru za edukaciju trenera. Svi su se saglasili da je to, po svemu sudeći, jedini način na koji se može doći do istine za trenere. Takođe, tražiće se i krivična odgovornost za one koji su lažirali podatke, o čemu će biti obaveštene sve moguće institucije koje mogu da utiču da se stvari konačno isteraju na čistac.

Podsetimo, najviše bure izazvala je odluka Centra za edukaciju da ne prihvati kandidature za PRO licencu proslavljenih reprezentativaca Mladena Krstajića, Dragana Mladenovića i Slobodana Komljenovića.

Piše: Milorad Plazinić


tagovi

SuperligaSrbijaPRO licencaMladen KrstajićfssDragan Mladenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara