{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Rezultat prijateljskog meča u Keretaru, ali pre svega igra Orlova, potvrdili da ekipi Radovana Ćurčića nedostaje mnogo toga ne bi li se uhvatila u koštac sa najboljim svetskim timovima... Selektor pre svega?
Alarm zvoni: Meksiko - Srbija 2:0
""

Cilj je bio jedna pobeda na dve utakmice na turneji po Centralnoj Americi. Protiv Meksika Srbiji to nije uspelo. U Keretaru 0:2 (0:1).

Prvi gol je već u trećem minutu postigao Karlos Salsido čiji je centaršut sa leve strane, uz pomoć Havijera Ernandesa, prevario golmana Vladimira Stojkovića i završio u mreži Orlova. Drugi je sa penala, koji je skrivio Aleksandar Kolarov, u 88. minutu postigao upravo Ernandes Ćićarito.

Ostatak prijateljskog meča u Keretaru je protekao u miru i, po ko zna koji put, dokazao da Srbiji, pre svega, nedostaje ideja u napadu.

Vršilac dužnosti selektora Radovan Ćurčić je najavio novine u igri, ali je na teren izveo tim koji nije mogao da drastično promeni igru njegovih prethodnika… Na gol se vratio Vladimir Stojković, na desnom beku je bio Pavle Ninkov, na štoperskim pozicijama Branislav Ivanović i Slobodan Rajković, na mestu zadnjeg veznog “novina” u vidu Gojka Kačara… Svi solidni, ali nije bilo nikog da donese radikalan korak unapred. Naprotiv…

Igra Orlova se u napadu, kao i nebrojeno puta do sada, svela na neuspešne proboje po bokovima Miloša Krasića i Milana Jovanovića i dugim loptama na Nikolu Žigića. Na igrače koji su, čini se, prošli svoj zenit. A i ako nisu, odavno pročitana strategija koja ni ovaj put nije dala rezultata.

Odbrana, po običaju, sigurna… sve do “sitnih” grešaka koje veliki protivnici ne praštaju. Prvo kod gola Salsida. Potom i u 37. minutu i izgubljene lopte Kolarova, odnosno šuta Barere i parade Stojkovića, koji je, bez obzira na navijačke razmirice, dokazao da trenutno nema alternativu, kao i kada je u suton prvog dela igra zaustavio pokušaj Gvardada. Na kraju i kod penala Ćićarita.

Sve ostalo je bilo “na nivou”. Da budemo precizniji, bilo je taman toliko da ne izgledamo kao nižerazredna evropska ekipa, ali ništa više od toga. A na prijateljskoj utakmici, posebno posle debakla u kvalifikacijama za EURO 2012, to jednostavno nije dovoljno, jer se očekivalo da Orlovi grizu.

Zalaganje, deluje, nije izostalo, a opravdanje za siromašan utisak donekle možemo da potražimo upravo u teškom udarcu koji su naši najbolji fudbaleri pretrpeli u mečevima sa Estonijom i Slovenijom, brojnim povredama, kao i činjenici da su ekipu neposredno pred put u Centralnu Ameriku napustili  Dejan Stanković i Nemanja Vidić, te da je Ćurčić samo privremeno preuzeo “štafetu” i da se “duhovni vođa” još čeka. Čini se, ne bi smelo još dugo, jer ono što su Orlovi prikazali u Keretaru nikako nije ohrabrujuće.

Nadajmo se da će biti bolje već u utorak kada budemo odmeravali snage sa "silnim" Hondurasom, ne zaboravimo, učesnikom prošlogodišnjeg Mundijala u Južnoj Africi. Ali, bez omaložavanja protivnika, a još manje naših vedeta, nije li vreme da se zvučna imena u srpskom timu konačno počnu i ponašati kao takva? Nema sumnje da znaju. Iskreno, ubeđeni smo i da žele. Gde je onda problem?

Meksiko: Talavera, Rodriges, Salsido, Moreno, Huares (od 90. Molina), Kastro, Gvardado (od 86. Akvinjo), Barera (od 63. Andrade), Dos Santos (od 54. Nelson), Ćićarito (od 89. Peralta).

Srbija: Stojković, Rajković, Ivanović, Kolarov, Ninkov (od 83. Tomović), Kačar, Ninković (od 77. Petrović), Krasić (od 64. Janković), Kuzmanović, Jovanović (od 68. Ljajić), Žigić (od 74. Mrđa, od 80. Kaluđerović).

×