Alarm u Holandiji zbog naše zvezde, selektoru nešto sumnjivo: Srpkinje imaju dve zveri, Tijana igra kao muškarac

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.10.18. | 15:19

Odbojkašice su postale miljenice u Holandiji

Ne može se reći za Holandiju da je odbojkaška provincija, muška selekcija je imala velike rezultate 90-ih godina prošlog veka, a sada su u fokusu javnosti odbojkašice.

Holandija sutra protiv Srbije igra prvo polufinale svetskog prvenstva u svojoj istoriji i nada se da može i do meča za zlatnu medalju. Poslednje dve pobede u međusobnim okršajima im daju pravo na nadu, ali poraz u finalu EP prošle jeseni ih opominje da su Srpkinje bolje kada je najbitnije.

Izabrane vesti

Najveći adut Holanđanki će biti korektor Loneke Slutjes, jedna od najboljih na svojoj poziciji u Evropi.
“Svesni smo da naš sport nije često bio u centru pažnju. Do sada. Ali jako smo radosne kada čujemo da se o nama priča i piše ovih dana u Holandiji. Sprkinje imaju dve zveri od irgača koje vas povređuju svakom prilikom i protiv kojih blok nekada ne može ništa. To su Tijana Bošković i Brankica Mihajlović. Boškovićeva je bizarno jaka. Igra kao muškarac. Ona dobro koristi svoju snagu. Ja nisam tako fizički jaka i zato moram da budem brza. Ona ima prednost da sve može da radi sporije od mene jer joj lopte dižu više”, kaže Slutjes za holandske medije.

Gotovo svi holandski mediji apostrofiraju Tijanu Bošković kao ključni faktor za konačni ishod. Čak se holandski selektor Morison malo i naljutio što je Terzić u onom meču u grupi odmarao Tijanu zbog lakše povrede. Kao da ne veruje da je to bio razlog, iako je naša odbojkašica zbog nje propustila i meč pre toga sa Japanom.
“Poslednji put kada smo igrali, pobedili smo ih sa 3:0 u grupnoj fazi. Ali tada im nije igrala Tijana Bošković. Objasnili su nam da je to zbog povrede mišića. A kasnije kada im je bilo bitno, igrala je kao da ništa nije bilo. Ipak, možemo da ih pobedimo. U Tijani imaju jednu od najboljih, verovatno i najbolju odbojakšicu sveta. Ali ne smemo da im dozvolimo da igraju svoju igru na nju. I mi imamo jednu od najboljih na svetu i sa njom možemo do svetske titule”, rekao je Morison.

Pod strašnim opterećenjem će biti libero holandske treprezentacije Kirsten Knip.
“Čula sam da ne serviraju baš najbolje na ovom prvenstvu. Ali to vam zavisi kakav dan imate. Može da se desi da protiv nas ispaljuju bombe. Imaju dve igračice, Boškovićevu i Mihajlovićevu, čiji servisi umeju da budu teški, ali ne baš toliko opasni. Teže je primiti lagane spin servise nego jake smečeve”, kaže Knip.

Saskija van Hintum je nekada radila u stručnom štabu Holandije, a danas je pomoćnik u nemačkoj reprezentaciji.
“Na sve ili ništa! Sa petljom! Tako treba da izađemo. Biće teško jer one su jako dobar tim. Najveća opasnost dolazi od Tijane Bošković. Znate da će lopta ići na nju, stavite blok, uradite sve… Ali nekada to nije dovoljno. Ostaje nam nada da će imati slabiji dan. Ako bude imala svoj dan, onda moramo da budemo apsolutni perfektni”, kaže Van Hintum.  

Nekadašnja holandska reprezentativka Debi Stam koja je odigrala preko 350 mečeva za nacionalni tim daje jednake šanse obema reprezentacijama. 

(FOTO: FIVB)


tagovi

ženska omladinska reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo za odbojkašice 2018Loneke SlutjesTijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara