Amerikanke pale u Nagoji: Olimpijske šampionke gurnule svetske prvakinje na ivicu ambisa

Vreme čitanja: 1min | ned. 14.10.18. | 12:17

Kina u pet setova savladala SAD

Svetske šampionke koračaju na tankom ledu. Imale su Amerikanke vođstvo od 2:1, ali ne i rešenje za Žu Ting, koja je je sa 25 poena vodila olimpijske šampionke iz Kina do pobede od 3:2, po setovima 25:22, 19:25, 20:25, 25:23, 15:9 u prvom meču top šest faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Jan Ni je pomogla sa 13 poena, Žang Čančgning i Li Jingjing su dodale po 12, dok je u reprezentaciji SAD Kimberli Hil postigla 24, ali nije imala dovoljnu podršku saigračica. Što u prevodu značio da će se Amerikanke za mesto u polufinalu boriti protiv Holandije, koja poslednjih sezona nije imala toliko uspeha na međunarodnoj sceni, ali sada kao da je dostigla zenit, pa je u dosadašnjem toku Svetskog prvenstva izgubila samo jedan meč, protiv Brazila.

Izabrane vesti

Istina, i Amerikanke su u prve dve faze izgubile samo jedan meč i to opet od Kineskinja i Žu Ting. U poslednja dva seta ovog današnjeg meča prijem je bio problem. Imale su u četvrtom setu Amerikanke i 22:22, pa 23:23, ali su ta poslednja dva izgubljena poena izazvale psihološki pad, pa se u taj-brejku pitanje pobednika nije postavljalo.

(FOTO: japan2018.FIVB.com)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara