Amerikanke seju strah u Koreji

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.19. | 14:51

U polufinalu Svetskog prvenstva za vaterpolistkinje branilac krune igra sa Austrlalijom. U evropskoj borbi za finale Španija favoriti protiv Mađarske

Amerikanke hitaju ka het-triku. Dvostruke uzastopne šampionke sveta gaze sve i u Južnoj Koreji. U prethodna četiri susreta na šampionatu, samo je Holandija izbegla dvocifreni poraz. U četvrtvinalu branilac krune je demolirao Grčku sa 15:5 i stavio do znanja ko je u Gvandžuu prvi favorit za zlato.

SAD će pokušati u polufinalu da pariraju Australijanke koje su u četvrtfinalu iznenadila Ruskinje i stigle u borbu za medalje. Amerikanke su dominantna reprezentacija poslednjih nekoliko godina. Osvojile su zlata na poslednja dva šampionata planete, pre dve godine u Budimpešti i pre četiri u Kazanju. U finalu 2015. godine su bile bolje od Holandije, a na prošlom SP od Španije. Prošle godine u ruskom Surgutu su bile najbolje i u Svetskom kupu. U finalu su pobedile domaćina Rusiju sa 8:5.

Izabrane vesti

Ove dve reprezentacije su igrale finale Svetske lige krajem marta ove godine. Australija je pružila žestok otpor i poklekla tek posle peteraca. Posle četiri četvrtine bilo je 9:9. Prošle godine u Svetskoj ligi bilo je i 12:1 za SAD. Sve osim sigurne pobede šampionki bilo bi iznenađenje.

U drugom polufinalu sastaju se evropske selekcije, Španija i Mađarska. Furija je posle SAD najviše pokazala na SP, dobila sva četiri susreta. U polufinalu su Špankinje lakše nego što se očekivalo slomile otpor Holandije (12:8).

U grupnoj fazi šampionata Španija je sve rivale dobila sa dvocifrenom razlikom. Mađarice imaju poraz u grupi od Rusije 17:12, ali su u derbiju četvrtfinalu bila blje za gol od Italijanki (7:6). Špankinje su dobile tri poslednja susreta protiv Mađarica, jedan posle boljeg izvođenje peteraca. Prošle godine na Evropskom prvenstvu u Barseloni Španija je osvojila bronzu pobedom nad Mađarskom sa 12:6.

SVETSKO PRVENSTVO (Ž) – GVANDŽUU, JUŽNA KOREJA

Sreda

POLUFINALE
10.00: (1,10) SAD (13,0) Australija (9,00)
11.30: (1,30) Španija (8,00) Mađarska (5,10)

ZA PLASMAN OD 5. DO 8. MESTA
07.00: (4,50) Grčka (8,00) Rusija (1,35)
08.30: (1,90) Holandija (6,50) Italija (2,45)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara