Brazilke prete istanbulskim titanima

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.12.18. | 17:05

U utorak ujutru u kineskom gradu Šaosingu počinje žensko klupsko Svetsko prvenstvo. Tituli brani moćni Vakifbank, koji će najveće rivale imati u Ezačibašiju, Minasu i Praji

Trentino je na krovu sveta kada su muškarci u pitanju, a ko će kod dama da se popne na odbojkaški Mont Everest znaćemo za šest dana. U utorak ujutru u kineskom Šaosingu počinje žensko klupsko Svetsko prvenstvo. Sistem je isti kao i kod odbojkaša. Osam ekipa su podeljene u dve grupe, a po dve najbolje igraće za vikend polufinale.

Titulu brani Vakifank. Turski Drim tim je imao prošlu sezonu iz snova. Osvojio je sve što je moglo da se osvoji. Dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope i dalje predvodi sa klupe italijanski stručnjak Đovani Gvideti, koji je i selektor Turske. U odnosu na prošlu sezonu, ekipa je pretpela dve promene. Nema više legende turske odbojke Gezde Kirdar, koja je posle evropske titule u Bukureštu otišla u penziju. Takođe, tehničar tima Naz Ajdemir Akjol je u blagoslovenom stanju. Tu su i dalje sjajna Kineskinja Ting Žu, holandska korektorka Loneke Slutjes, srpska srednja blokerka Milena Rašić i Amerikanka Kelsi Robinson.

Izabrane vesti

Kada igra moćan istanbulski klub uvek je favorit za krunu, ali će imati velikog konkurenta u gradskom rivalu Ezačibašiju, čije boje brani fantastična Srpkinja, MVP Svetskog prvenstva u Japanu ove godine, Tijana Bošković. Uz kapitena, Amerikanku Džordan Larson, tu je i letošnje pojačenje iz Kine, Korejka Kung Jeon Kim. Da Ezačibaši želi da preuzme primat od gradskog rivala govori i meč Superkupa Turske poslednjeg dana oktobra u Ankari, kada su Boškovićeva i drugarice osvojile trofej pobedom od 3:1 protiv šampiona Evrope i sveta.

Istanbulski titani su favoriti da u nedelju igraju finale, a konce bi mogli da im pomrse brazilske ekipe Minas i Praja. Minas je šampion Južne Amerike, ali je u šampionatu "karioka" bio treći. Sa klupe ih predvodi italijanski stručnjak Stefano Lavarini, a sve igračice su domaće. Imaju nekoliko reprezentativki, a najpoznatije odbojkašice su Karol Gataz, Gabrijela Gimaraeš, Natalija Pereira, Leija Silva. Praja je prošle sezone osvojila debitantsku titulu u Brazilu, a perjanice ekipe su tehničarka reprezentacije SAD Karli Lojd i njena zemljakinja, korektorka Nikol Fouset. Tu su i domaće zvezde Fabijana Kludinjo, Rosamarija, Fernanda Garaj

Domaćin turnira Žeđijang ima nekoliko reprezentativki Kine, olimpijskog šampiona iz Rija. Najbolja ekipa iz Azije dolazi sa Tajlanda, Suprem Čonburi, za koju igra većina reprezentativki ove zemlje. Tajlanđenke su bile jedno od prijatnijih iznenađenja na SP u Japanu kada su uzele dva seta favorizovanim SAD i Rusiji. Kandidat za polufinale je i Volero le Kane, lider šampionata Francuske za koga igra srpska reprezentativka Ana Bjelica. Boje kazahstanskog Altaja brani libero reprezentacije Srbije Silvija Popović, a najpoznatija igračica je Azerbejdžanka Natalija Mamadova.

KLUPSKO SP (Ž) – 1. KOLO

Utorak

GRUPA A

07.00: Minas – Volera le Kane
13.00: Žeđijang - Vakifbank

GRUPA B

03.00: Suprem Čonburi – Praja 
10.00: Ezačibaši – Altaj 

* Kvote će biti dostupne nekoliko sati pre početka Superm Čonburi - Praja

FotoEczacıbaşı Spor Kulübü


tagovi

Svetsko klupsko prvenstvo u odbojci za ženesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara