Boško Borenović sa najsjanijim odličjem
Boško Borenović sa najsjanijim odličjem

Čak 14 odličja za domaće džudiste na Evropskom kupu u Beogradu

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.06.18. | 17:46

Dva dana vrhunskih borbi 300 takmičara iz 35 zemalja i sa tri kontinenta protekla u apsolutnoj dominaciji srpskih boraca

Na tatamijima u punim Šumicama drugog i poslednjeg dana prestižnog European judo cupa kojem je Beograd domaćin več 11 godina, gde se ovaj put okupilo skoro 300 boraca iz 35 zemalja sa tri kontineta, Evrope, Afrike i Severne Amerike, odmeravale  su se džudoke iz viših težinskih diviija, takmičarke u tri (do 70, 78 i preko 78 kg), a takmičari u četiri kategorije (do 81, 90, 100 i preko 100 kg). I u nedelju je viđena dominacija domaćih predstavnika, te je ukupno za ova dva dana vrhunskog džudoa naš tim požnjeo čak 14 odličja, od čega četiri zlata, dva srebra i osam bronzi.

Prvog dana ovogodišnjeg izdanja Evropskog kupa u našoj prestonici čak devet domaćih džudoka se domoglo odličja, od čega po dva zlata (Jovana Rogić, Svetlana Dakić) i srebra (Marica Perišić, Ljubiša Kovačević), te pet bronzi (Andrea Stojadinov, Jovana Obradović, Strahinja Bunčić, Denis Jurakić, Ilija Ciganović). Subotnja apsolutna dominacija srpskih boraca umalo nije ponovljena, ali se i u nedelju dva puta pevalo „Bože pravde“ u Šumicama pošto su se na najviši stepenik pobedničkog postolja popeli Boško Borenović nakon fantastične i napete borbe sa odličnim Čehom Jiržijem Petrom u kategoriji do 90 kg, kao i maestralni Žarko Čulum među kolosima preko 100 kg. Pored njih dvojice od naših boraca bronzanim medaljama u nedelju okitili su se Ivana Jandrić (do 70 kg), Aleksandra Duboja (preko 78 kg) i Vladimir Gajić (preko 100 kg).

Izabrane vesti


tagovi

džudo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara