Danska je prvak sveta! Sad su osvojili sve...

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.01.19. | 19:21

Prva svetska kruna za Dance

Vikinški okršaj za svetsku krunu je pripao Dancima!

Rukometna reprezentacija Danske se okitila titulom planetarnog prvaka na šampionatu u Nemačkoj pošto je u finalu savladala lokalnog rivala Norvešku 31:22. Danci su tako prvi put u istoriji uspeli da osvoje svetsku titulu koja im je jedina nedostajala. Do sada su u zlatnoj kolekciji imali najsjajnija odličja sa evropskih prvenstava (2008. i 2012.) i Olimpijskih igara (2016). Zlatna generacija danskog rukometa je sada prirodala i svetsku krunu.

Izabrane vesti

Ako je ova danska generacija sinonim šampiona koji su sve osvojili, za Norvežane se može reći da su gubitnici. Drugi put zaredom su poraženi u finalu svetskog prvenstva. Nijednog trenutka nisu bili dostojan rival Dancima koji su od početka do kraja prvenstva igrali najbolji rukomet i večeras su u velikom stilu potvrdili dominaciju.

Izabranici Nikolaja Jakobsena su ostali neporaženi na prvenstvu. Norvežani su se raspali u prvom poluvremenu i do kraja utakmice je Danska rutinski održavala veliku razliku.

Danska je igrala sjajno, raznovrsno u napadu i jako čvrsto u odbrani. Niklas Landin se pojavio svaki put kada je trebalo zaustaviti neki norveški napad, a Mikel Hansen se, osim što je bio najbolji strelac svoje ekipe, koncentrisao na razigravanje svoje ekipe. S druge strane, Norveška nije imala plan B.

Hansen je postigao sedam golova, Morten Olsen pet, a Lase Svan, Rasmus Lauge i Mads Mensah po četiri. Kod Norvežana je najefikasniji bio Magnus Jondal sa devet golova, a Sander Sagosen i Goran Johanesen su dodali po tri.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara