Gavril Subotić
Gavril Subotić

Delfini potopili Južnoafikance, blistao Gavril Subotić

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.09.18. | 17:15

Nije bilo neizvesnosti na startu Svetskog kupa u Berlinu, ubedljiv trijumf Srbije - 21:3

Vaterpolo reprezentacija Srbije trijumfalno je započela Svetski kup koji se do nedelje igra u Berlinu. U meču prvog kola u Grupi A izabranici Dejana Savića lako su porazili selelekciju Južne Afrike sa 21:3 (4:1, 5:0, 7:0, 5:2).

Za naše Delfine ovo je bilo samo zagrevanje za daleko teže okršaje u grupi koji nas očekuju protiv SAD (sreda, 17.30) i Hrvatske (četvrtak, 16.00), a nakon kojih sledi i nokaut faza.

Izabrane vesti

Što se tiče današnjeg meča, sve je bilo rešeno već u prvoj četvrtini kada su srpski vaterpolisti stekli laganu prednost od 4:1. Prednjačio je Gavril Subotić sa šest golova, uključujući prva tri i poslednja dva na ovom meču, dok je Nemanja Vico četiri puta zatresao mrežu očigledno poprilično nedoraslog protivnika. Dušan Mandić i Ognjen Stojanović postigli su po tri pogotka, Strahinja Rašović i Mateja Asanović po dva i Đorđe Lazić jedan.

Iako naš tim nastupa na ovom Svetskom kupu poprilično podmlađen, primetno je da nema opuštanja.

To je deo zanimljive akcije selektora Dejana Savića da isproba neke nove snage koje bi mogle da budu od koristi kada dođe vreme za smenu generacija. Mudro i što je najvažnije, očigledno daje rezultate.

Foto: MN press


tagovi

Gavril SubotićDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara