Delfini sa podmlađenim timom na Rumune

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.02.19. | 14:02

"Prvi put igramo u ovakvom sastavu i biće zanimljivo da se vidi koliko možemo. Ovo je talentovana ekipa koja može mnogo. Utakmica je bitna baš zbog trenutne forme i verujem da će biti kako treba. Meni odgovara da igram, jer u Pro Reku, po dogovoru, u drugom delu sezone igram samo Ligu šampiona", poručuje Dušan Mandić

Bazen na Prozivci u Subotici biće poprište vaterpolo duela najboljih seniorskih selekcija Srbije i Rumunije u okviru pretposlednjeg meča Evropa kupa. Srbija trenutno ima pet bodova, dok je Rumunija bez bodova. U grupi je još Hrvatska koja ima sedam bodova.

Delfini će nastupiti u prilično podmlađenom sastavu. 
"Prvi put igramo u ovakvom sastavu i biće zanimljivo da se vidi koliko možemo. Ovo je talentovana ekipa koja može mnogo. Utakmica je bitna baš zbog trenutne forme i verujem da će biti kako treba. Meni odgovara da igram, jer u Pro Reku, po dogovoru, u drugom delu sezone igram samo Ligu šampiona", rekao je Dušan Mandić, jedna od uzdanica srpskog vaterpolo tima.

Izabrane vesti

Debitanti u sastavu su Petar Velkić, centar Šapca i Marko Radović, levoruki vaterpolista Crvene zvezde.
"Daću sve od sebe da odigram kako treba. Naša je obaveza da se nametnemo. Ne slažem se da utakmica nije bitna. Svaka je bitna i sada je važna pobeda jer su tu i Hrvati. Očekujem dobru igru i pobedu", rekao je Radović.

Velkić je kazao da je debi za nacionalni tim veliko priznanje za njega.
"Čast je, ali i odgovornost prema trenerima, ekipi da pružim dobru igru. Nije lako da se uđe u ovaj tim i tek treba da se dokazujem. Neće biti lako sa Rumunijom, oni ništa ne gube. Nadam se punim tribinama, dobroj utakmici i pobedi", rekao je igrač Šapca.

Poslednji susret u grupi se igra u martu u Sisku između Hrvatske i Srbije.

SVETSKA LIGA, KVALIFIKACIJE, PETO KOLO:

Utorak

17.00: (1,10) Mađarska (13,00) Rusija (9,00)
17.00: Malta - Nemačka
19.00: Srbija - Rumunija
20.00: (9,00) Francuska (13,00) Italija (1,10)
20.00: (9,00) Holandija (13,00) Grčka (1,10)
20.30: Španija - Ukrajina

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

vaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara