Dvoboj čvrstih odbrana u Kalgariju

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.02.19. | 15:15

Ajlandersi stižu na megdan, a golova ne bi trebalo da bude previše

Kalgari je preuzeo lidersku poziciju u Zapadnoj konferenciji i sada mu preostaje da zadrži vrh tabele do kraja ligaškog dela. U narednom kolu snage će odmeriti sa Ajlandersima, koji takođe dobro igraju i koji se nalaze na trećem mestu Istočne konferencije. Oba tima su u protekla dva kola ostvarila trijumfe i u dobroj atmosferi dočekuju dvoboj (četvrtak, 03.30).

Dugo nije bilo neizvesnije u Zapadnoj konferenciji, pošto nas do kraja igaškog dela takmičenja očekuje zanimljva borba za vrh tabele. Četiri prvoplasirana tima imaju realne šanse da doigravanje dočekaju sa liderske pozicije. Bodovna razlika između prvoplasiranog Kalgarija i trećeplasiranog Nešvila je samo šest bodova. Flejmsi su pre nekoliko kola bili u krizi i doživeli su četiri vezana poraza, od toga tri na gostovanjima. Ipak, u minula dva duela su popravili igru i zabeležili su isto toliko pobeda. Negativnu seriju prekinuli su gostujućom pobedom nad Pitsburgom, a u prošlom kolu kod kuće su savladali Arizonu s ubedljivih 5:2. Imali su određenih problema s igrom u gostima, dok su na domaćem terenu u prethodnih devet utakmica doživeli samo dva neuspeha. Ove sezone Kalgari i Ajlandersi nisu odigrali nijedan meč, a u prethodnim okršajima ekipa iz Njujorka je imala nešto više uspeha. Ovo će biti duel dve ekipe koje imaju veoma dobre odbrane i zbog toga ne treba očekivati efikasnu utakmicu.

Izabrane vesti

Ajlandersi imaju najbolju odbranu u čitavoj ligi s obzirom na to da su u 58 odigranih utakmica primili samo 138 golova. Ipak, sada igraju protiv druge najefikasnije ekipe Zapadne konferencije i defanzivna linija će biti na pravom ispitu. U narednom kolu igraju protiv lidera i to će im biti jedno od težih gostovanja ove sezone. Za razliku od domaćina igrači iz Njujorka ne mogu do prvog mesta s obzirom na to da se Lajtning izdvojio na liderskoj poziciji i do kraja prvenstva boriće se za drugu poziciju. Trenutno Ajlandersi imaju samo dva boda manje od drugoplasiranog Bostona i ukoliko u narednoj utakmici ostvare pobedu, mogli bi već u narednom kolu da preuzmu drugo mesto od Bruinsa, koji imaju teško gostovanje Vegasu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 03:30 8006 NHL Calgary - NY Islanders ug 0-5 2,00
Ukupna kvota2,00

NHL

Četvrtak
03.30: (2,00) Kalgari (3,85) Njujork Ajlanders (3,10)

*** kvote su podložne promenama

ZAPADNA KONFERENCIJA

ISTOČNA KONFERENCIJA

Foto: Reuters


tagovi

hokej na leduNHLKalgari FlejmsNjujork Ajlanderssportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara