Evropa kup: Delfini lagano s Rumunima

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.02.19. | 20:49

Za prvo mesto u grupi sa Hrvatima 12. marta u Sisku...

Pune tribine i odlična atmosfera dočekali su Srbe i Rumune. Naša selekcija je ostvarila cilj. I u podmlađenom sastavu stigla je do novih bodova i trenutno prvog mesta u grupi Evropa kupa. Ko će na kraju biti prvi znaće se posle susreta sa Hrvatskom u Sisku, 12. marta.

Počelo je stativom Mandića, te promašenim zicerom Drašovića. Prvi se upisao Lukić, pa Mandić iz peterca za 2:0. Smanjili su gosti sa igračem više, da bi se do kraja četvrtine Janković upisao u strelce. Drašović i Mandić su brzo pogodili mrežu u drugoj četvrtini. Rival je imao problema u napadu, teško dolazio do prilike za udarac... Na 6:1 povisio je sa igračem više Vučinić, a posle greške dobrane i gola Saboa tačku na četvrtinu stavio je Lazić.

Izabrane vesti

Nastavak utakmice protekao je po istoj matrici. Rumuni su skromnim akcijama dolazili do prilika za udarac. Treći deo u znaku lepog gola Drašovića, kontre Jankovića i pogodaka Velkića i Mandića.

Poslednjih osam minuta na golu je bio Dobožanov. Stojanović je realizovao peterac, Lukić iskoristio priliku za svoj drugi gol. Čekao se kraj utakmice, Rumuni su mogli da budu zadovoljni činjenicom da su u poslednjem delu najbolje prošli i na kraju izvukli častan poraz.


SRBIJA - RUMUNIJA 13:6
/3:1, 4:1, 4:2, 2:2/

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 3,Tankosić, Radović, Lazić 1, Tomić, Drašović 2, Lukić 2, Janković 2, Vučinić 1, Stojanović 1, Velkić 1, Dobožanov. 

Rumunija: Cik, Vančik, Gergeljfi, George 2, Fulea, Đorđesku, Priotesa 1, Dragomiresku 1, Kalin, Oanta 1, Sabo 1, Antipa, Abrudan.


Foto: waterpoloserbia.org


tagovi

Dejan SavićEvropa kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara