F4: PSŽ - kad, ako ne sad! Poslednji krik Vardara!

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.05.18. | 09:29

Skupoceni tim iz Pariza glavni favorit da konačno donese krunu najbolje ekipe Evrope. Skopski crveno-crni brane krunu, Monpelje u nokdaunu, Nant debitant i autsajder

Rukometno usijanje u Kelnu – Vardar protiv Galskih petlova. Čak tri ekipe iz Francuske izborile su plasman na završni turnir Lige šampiona, a čast ostatka Evrope braniće skopski tim, šampion iz 2017. godine. U ženskom finalu najjačeg klupskog takmičenja pre dve nedelje gledali smo reprizu duela Đera i Vardara, a ako se prognoze obestine u polufinalnim duelima i kod muškaraca u borbi za pehar igraće prošlogodišnji finalisti, PSŽ i Vardar. Protekle sezone u finalu Lige šampiona, skopski crveno-crni pobedili su PSŽ 26:25, a junak makedonskog tima bio je hrvatski srednji bek Luka Cindrić koji je tri sekunde pre kraja bombom doneo krunu najbolje ekipe Evrope.

Skupoceni PSŽ je glavni favorit da konačno u Pariz donese pehar najbolje ekipe Evrope i opravda silna ulaganja poslednjih godina vlasnika kluba, prebogatog Kataranin Nasera el Kelaifija. Individulano, francuski šampion je ubedljivo najjači, a predvode ga trojica najskupljih rukometaša planete - Nikola Karabatić, Mikel Hansen i Uve Genshajmer. Iskusni hrvatski stručnjak Zvonimir Noka Serdarušić, koji prepušta mesto na kraju sezone Špancu Raulu Gonzalezu, ima na raspolaganju pravi Drim tim. Osim sjajnog trija, ove sezone su eksplodirali Norvežanin Sander Sagosen i Francuz Nedim Remili. Na golu je vremešni Tijeri Omeje, na desnom krilu Lik Abalo, dok će Danijel Narsis da odigra poslednje mečeve u karijeri jer odlazi u penziju na kraju sezone.
"Svi nas smatraju favoritom, moramo da preuzmemo tu ulogu", rekao je Uve Genshajmer, levo krilo Parižana, koji je trenutno sa 87 golova drugi strelac takmičenje.

Izabrane vesti

U polufinalu Sveci su favoriti protiv Nanta, debitanta na završnom turniru evro elite. Ove sezone PSŽ ima dve pobede i nerešeni ishod protiv tima koju predvodi neuništivi makedonski as Kiril Lazarov. Parižani neće biti kompletni u Lankses areni u Kelnu. Zbog povrede prsta neće igrati Luka Karabatić, koji je izabran za najboljeg defanzivca sezone.

Najbolji rukometaš planete prethodne decenije Nikola Karabatić imaće priliku da postane prvi u istoriji koji je osvajao Ligu šampiona sa četiri različita kluba. Pokorio je Evropu sa Monpeljeom (2003), Kilom (2007) i Barselonom (2015).

Vardar se raspada na kraju sezone. Gotovo svi igrači skopskog tima odlaze jer je vlasnik kluba Rus Sergej Samsonenko odlučio da drastično smanji budžet. Ipak, četa Raula Gonzaleza pokazala je ove sezone da je i dalje jedna od najboljih ekipa Starog kontinenta.
"Nemamo pritisak u Kelnu. Monpelje je opasan rival. Neuspeh u šampionatu neće uticati u Kelnu. Ovo je neka sasvim druga priča. Znamo da će biti teško, ali želimo u finale", rekao je španski stručnjak.

Glavna uzdanica skopskih crveno-crnih je granitna odbrana koju predvodi Srbin Ilija Abutović, a na golu je nekadašnji reprezentativac naše zemlje, sada Španac, Arpad Šterbik, koji je očekivano izabran u idealnoj postavi Lige šampiona. Osim nekadašnjeg rukometaša Partizana, u skopskom timu su još dvojica bivših igrača crno-belih, pivot Mijajlo Marsenić i golman Strahinja Milić.

Monpelje stiže u Keln posle nokdauna u domaćem prvenstvu. U pretposlednjem kolu, u utorak, poražen je na gostovanju Sen Rafaelu i verovatno prepustio krunu PSŽ-u.
"Ostavarili smo veliki uspeh dolaskom u Keln, ali nismo bez ambicija. Kad dođeš na F4 onda želiš da ga osvojiš. Sva četiri tima imaju podjednake šanse", istakao je trener Monpeljea Patris Kanaje, koji je 2003. godine sa istim klubom bio šampion Evrope.

Francuski tim je hit ovogodišnje Lige šampiona. Prvo je iznenadio Barselonu u osmini finala, a onda je pregazio Flensburg u četvrtfinalu, ali je pitanje da li će se oporaviti posle izvesnog gubitka krune u državi. Zbog toga je Vardar bliži finalu i novoj borbi za pehar.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 15:15 7466 LŠPF Nantes - Psg ki 2 1,35
Sub 18:00 7467 LŠPF Vardar Pro - Montpellier ki 1 1,50
Ukupna kvota2,03

POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA - KELN

Subota
15.15: (4,00) Nant (8,50) PSŽ (1,35)
18.00: (1,50) Vardar (8,50) Monpelje (3,15)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

RK Pari Sen Žermensportsko klađenjeRK VardarEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara