Fenomenalna Srbija osvojila grupu: Odbrana slomila Dansku, u drugu rundu sa dva boda

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.12.18. | 22:31

Naša reprezentacija takmičenje u Grupi A okončala triumfom 30:25

Pre tri godine tukle su nas devet razlike na Prvenstvu sveta. Imale su podršku domaće publike. Na neutralnom terenu ide to malo teže, mada ima i do očiglednog napretka naše selekcije, koja je u završnom kolu prve runde takmičenja na Prvenstvu Evrope u Francuskoj vratila Danskoj milo za drago – 30:25.

Posle tri kola u Grupi A u Nantu, tim Ljubomira Obradovića ima razloga za zadovoljstvo, jer je u sledeću rundu, kao prvoplasirani u ovom društvu, preneo dva boda. Koliko i Švedska i Danska, svi timovi su tukli Poljakinje, za koje je turnir gotov, a rezultati protiv najlošijeg sastava iz grupe se poništavaju, pa u novoformirano Grupu I nosimo dva boda. 

Izabrane vesti

Još važnije, možemo da se radujemo zbog načina igre, protoka lopte, brzog završetka akcija, a pre svega odbrane, koja je Skandinavke zadržala na 25 golova. Kakav je to podvig vidi se na osnovu podatka da je u prva dva kola tim Klavsa Bruna Jorgensena postizao 30 i 28 golova. Danas samo 25, između ostalog zbog sjajnih odbrana našeg golmana Katarine Tomašević.

Na suprotnom kraju terena sjajno izdanje reprezentacije Srbije. Najviše su povukle povratnik Andrea Lekić, pokazavši zašto je najbolja igračica sveta, zatim kapiten Katarina Krpež Sležak (po osam golova), odlična je bila Jelena Lavko, poput nje četiri puta precizna i Jovana Stojiljković, pogađala Slađana Pop Lazić (tri od četiri), dva gola delo su Dragane Cvijić, koja se na poziciji pivota sjajno nosila sa protivnicama, a preostali gol je delo Dijane Radiviojević.

Ispostavilo se da je meč prelomljen još na početku kad je Srbija stekla opipljivu prednost od tri gola razlike, do poluvremena je ona iznosila četiri (17:13), a odbrana sjajno je funkcionisala i u nastavku meča u XXl areni, što nam je na kraju donelo zasluženo slavlje.

Na vrlo dobro izdanje naše reprezenatcije protiv polufinaliste prethodnog Prvenstva Evrope možda su uticale i vesti iz susreta Švedska – Poljska, igranog ranije. Šveđanke su slavile 23:22 i tad je postalo jasno da Poljakinje nemaju šanse da prođu dalje, kao i da je Srbija automatski u narednoj rundi. Preostalo je samo da se sazna koliko će bodova preneti. Ispostavilo se dva. Baš ova iz duela sa Danskom.

EP ZA RUKOMETAŠICE (FRANCUSKA) - 3. KOLO

GRUPA A (NANT)

Utorak
Švedska – Poljska 23:22

Danska – Srbija 25:30

GRUPA B (NANSI)

Utorak
Rusija – Slovenija 27:29

Francuska – Crna Gora 25:20

GRUPA C (MONBELIJAR)

Sreda
18.00: (1,15) Holandija (12,0) Hrvatska (6,75)

21.00: (3,40) Mađarska (8,50) Španija (1,45)

GRUPA D (BREST)

Sreda
18.00: (1,30) Nemačka (9,00) Češka (4,40)

21.00: (1,30) Norveška (9,00) Rumunija (4,40)

* Kvote su podložne promenama

FOTO: Star sport


tagovi

Katarina Krpežženska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara