Filipović: Proradio je srpski inat, nikada u životu nisam ni trenirao u ovakvim uslovima

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.19. | 18:20

Srpski vaterpolista ponosan na uspeh naše reprezentacije, proglašen za najboljeg igrača turnira i velikog finala

Cunami je protutnjao Beogradom, ali je Filip Filipović samo pojačao njegov nalet. Postigao je odlučujući gol na meču protiv Hrvatske u finalu Svetske lige i tako najavio veliko slavlje na tribinama otvorenog bazena na „Tašmajdanu“. Naš vaterpolista proglašen je za najboljeg igrača ovog turnira, kao i finalnog meča protiv Hrvatske.

Odmah nakon utakmice izjavio je da nikada u životu nije igrao ni u približno sličnim utakmicama. Zapravo, nije ni trenirao. Video je kako lopta ulazi u gol u poslednjem napadu, ali teškom mukom. Hrvatima je čestitao na sjajnoj borbi, zaista su odigrali na vrhunskom nivou.
„Video sam kako lopta upada u gol, jedva... Ovo su bili sve samo ne normalni uslovi, dobro je što smo uopšte i završili okršaj, ovo je bilo neverovatno. Čestitke protivnicima koji su se borili do samog kraja, bili su izuzetni“, započeo je Filip.

Izabrane vesti

Srpski inat je recept za pobedu, bar po rečima Filipa Filipovića.
„Ono što stalno napominjem jeste da u najvažnijim trenucima uvek proradi naš inat. Borili smo se za ovu zemlju, za neverovatnu publiku koja je tu ostala do samog kraja. Mogu da kažem da  nikada nisam u ovakvim uslovima igrao čak ni trening. Čestike za navijače koji nisu napuštali bazen sve do samog kraja, to samo pokazuje koliko je sve ovo značilo“, dodao je naš vaterpolista.

Nakon svega, naravno da preovlađuje samo osećanje ponosa. Videlo se na Filipovom licu koliko je sve ovo bilo važno.
„Ponosim se što sam deo ove zemlje, što sam Srbin i još jednom se iz srca zahvaljujem svima“, podvukao je Filipović.

Na kraju, rekao je da je presrećan što je Srbija obezbedila plasman na Olimpijske igre koje će se naredne sezone igrati u Tokiju.
„Mnogo se lakše diše, ozbezbedili smo cilj, nismo očekvali ovoliki otpor, ali eto. Obezdbdili smo vizu za Olimpijske igre u Tokiju. Opet smo pokazali da ova ekipa ima veru u sebe i čestitke saigračima što smo odigrali dobro od početka do kraja utakmice“, zaključio je naš vaterpolista.

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara