Finale američke lige MLB: Boston bi da skine Zvezde, Astrosi da pocepaju Crvene čarape

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.10.18. | 13:44

Posle finala Nacionalne lige, u najjačoj svetskoj bejzbol ligi (MLB) počinje i finale u Američkoj ligi (AL)

Osmostruki šampioni Boston Red soksi će kao tim s najboljim skorom (108-54), ne samo u AL već i u celoj MLB, (108-54) seriju protiv drugoplasiranih Hjuston astrosa (103-59), prošlogodišnjih prvaka MLB (jedina titula u istoriji kluba), započeti na svom Fenvej parku, a ko ostvari pobedu biće na tri koraka do velikog finala, čuvene Svetske serije, jer je za rolu u završnoj predstavi potrebno proći ‘’audiciju’’ sastavljenu od od četiri  trijumfa. U tekućoj sezoni domaćin u prve dve utakmice ostvario je pobedu više u međusobnim odmeravanjima, no to im nije nikakva garancija da će i sada biti uspešniji.

Pošto je u prethodnoj rundi ‘’večitom rivalu’’ Njujork jenkisima, u jednoj utakmici serije rekao ‘’by, by’’, KrisSejl dobio je priliku da bude startni bacač Crvenih čarapa u prvoj utakmici u nizu protiv Hjustona.

Izabrane vesti

Skor od 12 pobeda i četiri poraza u regularnom delu sezone, u kojoj je protivničkim napadačima omogućavao 2,11 poena po bačenom iningu (devetini), pičer Bostona je uz tu jednu ostvarenu pobedu protiv Njujorka ostvario nešto lošiji ERA (2,84), mada je i to bilo dovoljno za siguran plasman u poslednju rundu pre velikog finala.

Jedno je sigurno, čeka ga paklen posao, jer Astrosi u svojim redovima imaju bacače koji su prave zvezde na bejzbolaškom nebu, a to su pokazali i u prethodnom krugu doigravanja počistivši Klivlend u tri utakmice.

Dodatni teret će mu predstavljati podatak da trojica udarača tima iz Teksasa ima odličan učinak protiv njega.

Hoze Altuve, MVP AL 2017. godine (tri sigurna poena slanjem lopte na tribine /HR/, ukupno pet poena omogućenih ekipi /RBI/), Aleks Bregman  s neverovatnih 50% uspešnosti u duelu ‘’jedan na jedan’’ sa Sejlom, u kojima je ostvario četiri dobra udarca (H), dva HR i 2 RBI, a ne zaostaje ni Džordž Springer s 31,6 % i šest H. Sva trojica su odlično odigrala protiv Jenkisa, a izvrstan je bio i Marvin Gonzales, pa će popularni Kondor imati težak zadatak da sa svojim jatom odleti u Svetsku seriju.

Astrose će po drugi put ‘’do zvezda’’ voditi čuveni Džastin Verlander, bacač impresivne sportske biografije. Najbolji igrač finala Američke lige prošle godine, član odabranog društva bacača s najmanje 200 pobeda u karijeri, drugoplasirani na listi aktivnih pičera po broju ‘’izbačenih’’ udarača (K), prvi bacač AL 2011. godine je u tekućoj sezoni zabeležio skor 16-9 i 2,52 ERA, dok je u plej-ofu ostvario učinak 1-0 i po bačenom iningu dozvoljavao rivalima 3,38 poena.

I najbolji ponekad treba da se zabrinu, a u ovom slučaju je baš to u pitanju, jer će nasuprot njemu biti vatrene palice Bostona.

Prvi udarač lige Muki Bets nije na nivou igara iz prethodnih meseci, niti je naročito uspešan protiv Verlandera, pa je prepustio posao saigračima.

MOZZART KVOTE 
01.05: (1,85) Boston Red Soks - Hjuston Astros (1,95)

Brok Holt blista u plej ofu, u prvom kolu urnisao je Njujorčane (AVG 66,7%, četiri H, 5 RBI, 1 HR), a zavidan učinak ima i u međusobnom obračunu s Verlanderom (AVG 30 %, tri dobra udarca), a koliko se tek bacač Astrosa naježi pri spominjanju imena Miča Morlenda, koji mu je ‘’uzvukao’’ AVG 31,3 %, 10 H i šest RBI, a nije mu baš drago što će ga na kućnoj bazi biti ‘’oči u oči’’ s Eduardom Nunjezom, jer je sa šlemom na glavi ovaj imao 33,3% uspeših nastupa, šest neuhvatljivih udaraca i dva omogućena poena.

Kad im se spomenutima pridodaju fantastični Endrju Benintendi i Hulio (Džej-Di) Martinez,koji nisu toliko bili dobri u duelima protiv Verlandera, ali su sjajni u ovogodišnjem plej ofu,  zaključak može biti samo jedan- spektakl je zagarantovan.

Da li će Crvene čarape biti pozlaćene ili će se Astrosi po drugi put približiti šampionskoj zvezdi? Dilema je velika!

MLB - PLEJ-OF

Piše: Dragan STOJIĆ
Foto: Action Images

 


tagovi

BejzbolMLBBoston Red Soks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara