Francusko finale koje niko nije očekivao

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.05.18. | 20:02

Za najvažniji trofej u klupskom rukometu boriće se Nant i Monpelje

Vardar neće braniti titulu prvaka Evrope, a tamo neće biti ni stravično jakog Pari Sen Žermena. Za najvažniji trofej u evropskom klupskom rukometu boriće se dva francuska kluba Nant i Monpelje, koji su večeras kreirali velika iznenađenja u Kelnu. Nant je do istorijskog finala stigao zahvaljujući fenomenalnom Kirilu Laraovim, koji je postigao osam golova protiv PSŽ-a, čiji je još jedan nalet na evropsku titulu prošao bezustpešno (32:28). Daleko veća neizvesnost viđena je u drugom finalu, gde je Vardar čitavu utakmicu juri prednost Monpeljea, na kraju stigao do izjednačenja, ali je pola minuta pre kraja utakmice Argentinac Dijego Simone, svojim prvim golom na utakmici doneo francuskom timu drugo finale u istoriji (28:27).

Lazarov je sa 59 golova postao zvanično najbolji strelac dosadašnjih Fajnal forova, a i večeras je pogađao onda kada je to bilo najpotrebnije. Isti broj golova večeras je dao i pivotmen njegovog kluba Nikola Turna.

Izabrane vesti

Sa druge strane, podbacili su svi najvažniji igrači Pari Sen Žermena, pa je Hansen na kraju postigao pet, a Nikola Karabatić samo četiri gola.

Zanimljivo, za Monpelje su večeras golove postizala samo šestorica igrača, od kojih je najefikasniji bio Velenten Port sa osam postignutih golova. Gigu je dao sedam, a Ričardson šest golova. Kod Vardara su Cindrić i Borozan dali po šest. Ipak, onaj poslednji udarac na utakmici nije iskoristio Hoan Kaneljas.

Veliko finale zakazano je za nedelju od 18 časova.

POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA - KELN

Subota
Nant - PSŽ 32:28 (17:14)

Vardar - Monpelje 27:28 (11:14)

Foto: Action images


tagovi

RK Pari Sen ŽermenRK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara