Gazeta: Svetske bombarderke Egonu i Bošković - zvezdana sudbina

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.10.18. | 13:05

Odbojkaši svet se pita da li gledamo dva najbolja korektora svih vremena?

“Svetske bombarderke Egonu i Bošković - zvezdana sudbina”. Naslov je teksta u kojem Gazeta tvrdi da su italijanska i srpska odbojkašica najbolje korektorke svih vremena. Gazeta delo Sport je posvetila celu stranu jučerašnjem duelu mladih odojkaških zvezda koje dominiraju na Svetskom prvenstvu u Japanu. Reč je o korektorima srpske i italijanske reprezentacije Tijani Bošković i Paoli Egonu.

Tijana je juče dobila prvi međusobni okršaj i nadvisila italijansku zvezdu u usponu. Ali, Italijani kažu da je to samo prva runda i da ćemo ih opet videti u borbi za medalje, vrlo moguće za zlatnu. Ovako piše Gazeta...

Izabrane vesti

“Tijana Bošković ili Paola Egonu je pitanje koje se sve češće postavlja u odbojkaškom svetu. Samo godinu i po dana razlike je između njih (Egonu je mlađa), a obe su sudbinski predodređene da budu zvezde. Kako god, ostaviće neizbrisiv trag u svetu mundijalskih smečeva. Ubitačne u napadu i na servisu, nose sličnu priču na leđima. Na veliku scenu su stupile jako mlade, razbijajući prepreke kao od šale i oduševljavajući navijače i trenere.

Njihov posao je da završavaju akcije i osvajaju nemoguće poene koji su “normalnim” igračicama nezamislivi. Videli smo ih juče jednu protiv druge, kako se ne štede u okršaju oči u oči koji je ličio na sprint. Prva runda je pripala Srpkinji. Pored toga što je njena ekipa pobedila, individualni učinak im je bio sličan. Iako je razlika između njih samo 21 mesec, videlo se koliko je Sprkinja u prednosti zbog iskustva. Bošković već ima već srebrnu medalju sa Olimpijskih igara i zlato sa  Evropskog prvenstva. Paolin put je drugačiji. Ona tek gradi važnu ulogu u italijanskoj reprezentaciji, ali se već može pohvaliti srebrnom medaljom sa Grand prija 2017. kada je njena razorna moć izazvala pažnju svetske javnosti. 

Sa svojim moćnim zakucavanjima, njih dve ulaze u malu grupu korektora u istoriji odbojke koji su pravili nepremostivu razliku. To su bile sovjetska odbojkašica Smironova i Amerikanka Keba Fips koja je drmala italijanskom odbojkom 90-ih godina kada je osvojila sve. Tu su i Hrvatca Barbara Jelić, Holanđanka Henrijet Versing, Italijanka Tongut koja je blistala na SP 2002. godine u Berlinu. U samom vrhu je i aktuelna kineska zvezda Džu Ting iako ona ima drugačiju ulogu i igra kao primač što je bila priča i sa Ruskinjom Artamonovom ili sada sa Koreankom Kim.

Sada je došlo vreme Tijane i Paole. Računanje počinje od polufinala”, navodi se u Gazetinom tekstu.

 


tagovi

Paola EgonuTijana Boškovićženska odbojkaška reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo za odbojkašice 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara