Gde ih vide, tu ih dave – Srbija je i dalje noćna mora za Rusiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.07.18. | 19:32

Srpski delfini upisali i 19 uzastopnu pobedu nad Zbornajom

Nije važno koji grad, nije važno koje takmičenja, nije važno ni koje je godišnje doba. Jedna stvar je sigurna – Srbija pobeđuje Rusiju u vaterpolu. Tako je bilo i danas u drugom kolu D grupe na Evropskom prvenstvu u Barseloni, gde su Delfini slavili sa 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3). Ovim trijumfom Srbija je osigurala prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale.

Bio je to ozbiljan test za srpske vaterpoliste s obzirom da su Rusi u poslednje vreme počeli da podižu formu. U trećem kolu ekipu Dejana Savića očekuje duel sa Slovačkom.

Izabrane vesti

Nisu srpski vaterpolisti briljirali danas, ali su na momente igrali zaista na visokom nivou i u skladu sa epitetom jednog od glavnih favorita za novu titulu evropskog šampiona.

Bilo je danas i nekih elemenata u igri koji nisu uvek funkcionisali, možda pre svega u napadu, ali današnja partija svakako predstavlja dobru uvertiru za dalji tok takmičenja u Barseloni.

Silovito su krenuli srpski vaterpolisti i sa dva brza gola Filipa Filipovića i Duška Pijetlovića stigli do ozbiljne prednosti. Stepan Andrjukov je vratio Ruse u život, ali je Srbija odgovorila preko Miloša Ćuka koji je iskoristio peterac. Andrjukov je u završnici prve deonice pokazao još jednom zašto je jedan od glavnih oslonaca ekipe i sačuvao priključak Zbornaje.

Srpski delfini su i u drugom kvartalu nastavili da diktiraju ritam, s tim da su imali određenih problema u realizaciji situacija sa igračem više. Ipak, Andrija Prlainović, Dušan Mandić i Filipović održali su tonus srpskog tima do poluvremena i odbili sve napade Rusa do kraja prvog poluvremena.

EP (BARSELONA) - DRUGO KOLO

Sreda

Grupa A
Nemačka - Gruzija 10:9
Mađarska - Italija 5:12

Grupa B
Crna Gora - Malta 17:5
Španija - Francuska 7:4

Grupa C
Hrvatska - Turska 23:2
Grčka - Holandija 12:7

Grupa D
Rumunija - Slovačka 9:5
Rusija - Srbija 9:11

 

Foto: Waterpolo Serbia


tagovi

Andrija PrlainovićDejan SavićFilip FilipovićDušan MandićEvropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara