Haos u Stilersima, Tampa na krilima „Medžika“ Ficpatrika

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.09.18. | 10:35

Lejvion Bel nastavlja štrajk u Pitsburgu, glas podigao i Antonio „Tač“ Braun. Čelični u nokdaunu, putuju u vrelu Floridu kod probuđenih Bakanirsa

Luda sezona u NFL šampionatu. Favorita nema, iznenađenja, preokreti, a tek je počela najjača liga američkog fudbala. U poslednjem meču trećeg vikenda – poslastica „preko bare“. Slavni Pitsburg Stilersi, koji su u nokdaunu, putuju u vrelu Floridu na noge razgoropađenoj Tampi.

Čelični iz Pensilvanije su najveće razočaranje na startu sezone. Ništa ne štima u igri Stilersa, posebno u odbrani, koja je bušna kao švajcarski sir. Prošle nedelje mladi kvoterbek Kanzasa Patrik Mahoms bacio je šest tačdaunova na Hajnc fildu. Radio je šta je hteo sa nemoćnom odbranom Pitsburga. Sekendari slavne franšize je očajan. Međutim, loša forma nije ono najgore što je zadesilo četu Majka Tomilina. Atmosfera u timu je katastrofalna. Bunu je još u predsezoni podigao sjajni raning bek Lejvion Bel. On i dalje nastavlja rat sa upravom Pitsburga i ne namerava da se pridruži saigračima. Nije dobio višegodišnji ugovor i rešio je da na ovaj način iskaže nezadovoljstvo statusom u slavnoj franšizi.

Izabrane vesti

Prošle nedelje je glas podigla i druga velika zvezda Stilersa Antonio „Tač“ Braun. On se na meču sa Čifsima protekle nedelje verbalno sukobio sa novim ofanzivnim koordinatorom Rendijem Fičnerom. Pale su teške reči. Posle tog meča, godinama najbolji risiver lige nije došao na trening, imao je sastanak sa čelnicima kluba, trenerom Tomlinom. Strasti se nisu smirile.
Plaćen sam da pobeđujem i zato sam ovde. A ako ne pobeđujemo, onda sam besan. Izgubili smo utakmicu, još nemamo pobedu. Za mene, kao Stilersa, to je neprihvatljivo. Besan sam što gubimo. Očajni smo“, zavapio je Braun.

Dok je Pitsburg stigao u Tampu u očajnom raspoloženju, osmesi u Bakanirsima, koji su sve iznenadila sa dve pobede na startu sezone, i to protiv kandidata za Superboul, Nju Orleansa i branioca krune Filadelfije. Domaćina predvodi harizmatzični kvoterbek Rajan „Medžik“ Ficpatrik. Vremešni vođa napada Gusara igra fantastično, iskoristio je suspenziju startnog kvoterbeka Džejmisa Vinstona. Znao je Ficpatrik i ranije da zablista, ali isto tako i da razočara kada je najvažnije za njegov tim. Veliku pomoć ove sezone ima u sjajnim risiverima Majku Evansu i Dešonu Džeksonu. Očekuje se uskoro povratak Vinstona, ali ako bude igrao kao na prva dva meča, Tampa neće menjati kvoterbeka koji je uspešno vodi, svi se na Floridi nadaju, konačno do plej-ofa.

Sve je na strani Tampe Bej, ali ovo je NFL. I Bafalo i Detroit su se raspadali u prva dva kola, ali su onda slavili u trećem, i to ubedljivo protiv Minesote i Nju Inglanda. Možda je ovo prilika za Pitsburg da se vrati u pobednički ritam. Legendarnog kvoterbeka gostiju Bena Rotlisbergera mučio je lakat pre meča sa Čifsima, ali čini se da je sve u redu sa Big Benom. Moraće da pronađe rešenje za solidnu odbranu domaćina. Očekuje se meč sa velikim brojem poena. Poslednji put ova dva tima igrala su pre četiri godine i tada je slavila Tampa u gostima 27:24.

NFL – 3. VIKEND

Petak

Klivlend – Njujork Džets 21:17

Nedelja

Atlanta – Nju Orleans 37:43 p. p. *
Baltimor – Denver 27:14
Karolina – Sinsinati 31:21
Hjuston – Njujork Džajants 22:27
Džeksonvil – Tenesi 6:9
Kanzas – San Francisko 38:27
Majami – Ouklend 28:20
Minesota – Bafalo 6:27
Filadelfija – Indijanapolis 20:16
Vašington – Grin Bej 31:17
Los Anđeles Rems - Los Anđeles Čardžers 35:23
Arizona – Čikago 14:16
Sijetl – Dalas 24:13

Ponedeljak

Detroit – Nju Ingland 26:10

Utorak

02.15: (1,85) Tampa Bej (13,00) Pitsburg (2,15)

* Posle produžetka

TABELA AFC

TABELA NFC

Foto: Action Images


tagovi

Pitsburg StilersTampa Bej Bakanirs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara