Hitno, hitno – Arpad Šterbik! Sada mu se raduju i Hrvati

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.01.19. | 15:54

Neuništivi as opet piše istoriju

Prošle godine negde u ovo vreme, Španija je doživela ozbiljan udarac uoči polufinala EP za rukometaše. Povredio se golman Vargas i pred polufinale je hitno iz Španije pozvan veteran Arpad Šterbik da ga zameni uoči borbi za medalju.

Iako je tada imao 38 godina i bio je u reprezentativnoj penziji, nekadašnji golman Jugoslavije se brzo spakovao i priključio saigračima na prvenstvu u Hrvatskoj. U polufinalu protiv Francuske je ulazio umesto Koralesa i izludeo Trikolore odbranivši im 60 odsto sedmeraca. A onda je potpuno zalblistao u finalu protiv Švedske i doneo Španiji zlato. Izgledalo je tada da je definitivno gotovo sa Šterbikom i reprezentativnim rukometom, a onda…

Izabrane vesti

Opet hitan poziv i opet se Arpad odazvao Španiji u nevolji. Na aktuelnom SP u Nemačkoj, uoči početka druge faze se na bizaran način povredio golman Korales. Naime, za vreme treninga je na njega pala LED reklama i povredila ga pa je hitno prevezen u bolnicu u Kelnu. Povređena mu je noga i za njega je prvenstvo završeno. Španci nisu imali kud osim da pozovu Šterbika, a 39-godišnji as se odazvao.

Jedan od najboljih rukometnih golmana svih vremena se danas priključio reprezentaciji Španije. Vargas bi trebalo da bude prvi golman Španije u nastavku, a da Šterbik ulazi sa klupe i brani sedmerce za koje je specijalista. Međutim, rukometna javnost ne isključuje scenario da Šterbik u toku prvenstva smeni Vargasa sa gola i da se uloge okrenu.

Šterbikovom dolasku se posebno raduju i Hrvati. Naime u grupi su Hrvatska, Španija, Francuska, Nemačka, Island i Brazil. Hrvatska je prenela maksimalna četiri boda, Nemačka i Francuska imaju po tri, a Španija dva boda. Ako bi Španija sa Šterbikom uspela da “otkine” neki bod Francuzima ili Nemcima, Hrvatska bi bila rastrećenija i bliža polufinalu. A pošto su Španija i Hrvatska bili rivali u prvoj grupnoj fazi, ne sastaju se u drugoj i Hrvat ne strepe od Šterbika i neke njegove minijature.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Arpad ŠterbikSP u rukometuSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara