Hrvati osvojili Evropa Kup

Vreme čitanja: 1min | ned. 08.04.18. | 22:00

Ekipa Ivice Tucka u finalu završnog turnira u Rijeci bolja od Španije

Vaterpolisti Hrvatske osvojili su Evropa Kup, pošto su u finalu završnog turnira u Rijeci pobedili Španiju sa 12:9 (2:1, 4:4, 3:1, 3:3). Radi se o novoformiranom takmičenju pod okriljem Evropske plivačke federacije (LEN).

Bronzanu medalju na bazenu Kantrida osvojila je selekcija Italije koja je u utakmici za treće mesto savladala Srbiju sa 10:9.

Izabrane vesti

Hrvati su večeras od početka finala diktirali ritam i rezultat, a golovima Andre Bušljea i Lorena Fatovića poveli su sa 2:0 i jasno stavili do znanja Špancima šta ih čeka.

Ali, Crvena furija nije imala nameru da se preda. U završnici druge četvrtinem, pogocima Espanjola, Munariza i Larumbea Španija je prvi put ne meču izjednačila (4:4).

Videli su Hrvati da je vrag odneo šalu pa su pojačali ritam u trećoj deonici. Takav pristup doneo im je opet dva pogotka prednosti (7:5), a mrežu Španije pogodili su Fatović i Vukićević.

Kada je sredinom poslednje četvrtine pomenuti Vuković povisio na 11:7, bilo je jasno da je pitanje pobednika rešeno.

Fatović je odigrao sjajnu utakmicu, a završio ju je kao najbolji strelac sa čak šest pogodaka. Kod španske selekcije tri gola dao je Alberto Munarriz.

Foto: Shutterstock


tagovi

Ivica Tucakvaterpolo reprezentacija Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara