Hrvati stižu u Pionir

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.19. | 13:55

Rukomenta reprezentacija Srbije 11. aprila ugošćuje stare rivale u okviru kvalifikacija za EP

Rukometna reprezentacija Srbije se posle više od četiri godine vraća se pod svodove čuvene beogradske hale "Aleksandar Nikolić". Rukometni spektakl je zakazan za četvrtak 11. aprila, kada će od 18 časova u trećem kolu Grupe 2 kvalifikacije za Evropsko prvenetsvo naši najbolji rukometaši snage odmeriti sa uvek veoma snažnom selekcijom Hrvatske.

Dueli dve reprezentacije oduvek su privlačili veliku pažnju javnosti, a u ovoj deceniji Orlovi su četiri puta u zvaničnim utakmicama izlazili na megdan trenutno šestoj reprezentaciji planete. Na Svetskom prvenstvu 2011. u Švedskoj viđen je remi 24:24, godinu dana kasnije, pred 20.000 gledalaca u Beogradskoj Areni, Orlovi su savladali velikog rivala 26:22 u polufinalu EP kada je osvojena srebrna medalja. Par meseci kasnije Hrvatska je bila bolja od Srbije 31:23 u grupi na Olimpijskim Igrama u Londonu, a poslednji okršaj viđen je u Splitu januara 2018, kada je domaćin slavio 32:22 na otvaranju Evropskog prvenstva.

Izabrane vesti

Reprezentacija Srbije započela je kvalifikacije za EP remijem sa Belgijom 27:27 u Zrenjaninu, nakon čega je usledio poraz u Švajcarskoj 24:29, što pred sastav selektora Nenada Peruničića nameće imperativ pobede u narednom duelu sa kojim se rukomet vraća u dvoranu koja je bila poprište mnogih legendarnih utakmica, a u kojoj je osvojeno i svetsko zlato seniorki 1973. godine.

Poslednji put u zvaničnoj utakmici beogradska publika imala je priliku da vidi najbolje srpske rukometaše 29. oktobra 2014. godine, kada je u "Pioniru" savladana selekcija Crne Gore 25:21. Meč četvrtog kola sa Hrvatskom je na programu u nedelju, 14. aprila u Zadru.

FOTO: Reuters


tagovi

Hala Pionir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara