Hrvati u šoku, Cindrić povređen, prilika za Nemce da overe polufinale

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.01.19. | 09:24

Posle fantastičnih igara u Minhenu, izabranici Lina Červara na ivici ambisa posle poraza od Brazila. Samo trijumf protiv domaćina Svetskog prvenstva ostavlja ih u igri za medalje

Hrvatima ne prija Keln. U Minhenu pet pobeda, sigurna igra, demoliran evropski šampion Španija, euforija u zemlji… A onda – muk. Poraz od najprijatnijeg iznenađenje šampionata Brazila. Očitali su Karioke lekciju izabranicima Lina Červara, lupili im šamarčinu od kojih će teško da se povrate.

Put do polufinala je trnovit za Hrvatsku. Potrebna je pobeda protiv jednog od dva domaćina Svetskog prvenstva, Nemačke i makar remi u poslednjem kolu protiv svetskog šampiona Francuske. Nemoguća misija za Kockaste, ali nada umire poslednja. Imaće Panceri vetar u leđa prepune Lankses arene u Kelnu. Svestan je vođa Hrvatske Domagoj Duvnjak da su Nemci favoriti.
Biće jako teško, Nemačka igra pred domaćom publikom, 20.000 ljudi, jako dobra su reprezentacija, imaju i 6-0 i 5-1 odbranu, ali mi moramo misliti na našu igru, našu odbranu, naš napad. Razočarani smo posle poraza od Brazila, mogli smo sa šest bodova ostvariti prvi cilj, sad će biti teško, ali borićemo se do kraja. Ovo je šok za nas. Sad moramo da dobijemo dva meča za polufinale”, rekao je Duvnjak za Indeks.

Izabrane vesti

Hrvatska će danas u ključnom meču verovatno da igra bez odličnog srednjeg beka poljskog šampiona Kjelcea Luke Cindrića. On je u Nemačku došao rovit, nije igrao dva susreta u grupi protiv Japana i Makedonije, a povredu je obnovio protiv Brazila. Neizvestan je za duel sa Nemačkom u Kelnu.
Boli me sve, ali baš sve”, rekao je Cindrić.

Selektor Hrvatske Lino Červar potvrdio je za hrvatske medije povredu srednjeg beka.
Cindrića boli aduktor i rekao je posle poluvremena da više ne može. To je veliki hendikep. Ne mogu još da kažem da je li gotov za Svetsko prvenstvo, to ću morati da pitam lekare”, rekao je iskusni stručnjak.

Nemci imaju prvu od dve meč lopte. Igraju odlično na ovom šampionatu, nemaju poraz, a jedino nisu uspeli da pobede šampiona planete Francusku. U Berlinu je bilo 25:25, a Trikolori su u poslednjim trenucima susreta golom Timotija N’Guesana izbegli poraz. Domaćin igra granitnu odbranu, Posle Danske, prima najmanji broj golova na prvenstvu. Na golu su odlični Andreas Volf i Silvio Hajneveter, dok je najbolji igrač i strelac levo krilo Pari Sen Žermena Uve Genshajmer. Iako treba očekivati reakciju Hrvata, Nemci su bliži trijumfu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 20:30 7566 SP Croatia - Germany ki 2 1,50
Ukupna kvota1,50

SVETSKO PRVENSTVO – DRUGA FAZA

GRUPA E (KELN)

2. KOLO

Nedelja

Island – Francuska 22:31 (11:15)

Ponedeljak

18.00: (1,22) Španija (11,00) Brazil (5,20)
20.30: (3,15) Hrvatska (8,50) Nemačka (1,50)

GRUPA F (HERNING)

2. KOLO

Nedelja

Mađarska – Tunis 26:21 (16:14)

Ponedeljak

18.00: (2,05) Švedska (8,00) Norveška (2,05)
20.30: (11,00) Egipat (16,00) Danska (1,07)

Foto: Reuters


tagovi

SP u rukometuSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara