Igor Karačić
Igor Karačić

Hrvatska razbila Makedoniju

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.01.19. | 19:25

Bez većih problema za dvostruke olimpijske šampione

Treća utakmica - treća pobeda. Hrvatska je osigurala prolazak u drugi krug Svetskog prvenstva u rukometu koje se igra u Nemačkoj i Danskoj. Posle Islanda i Japana, danas je pala i Makedonija rezultatom 31:22.

Lino Červar je pomalo iznenadio rivala uvrštavanjem Karačića umesto Cindrića u startnu postavu, a to je donelo Hrvatima dosta toga dobrog jer je Karačić bio prilično raspoložen i kao organizator i kao strelac. S druge strane, makedonski selektor Raul Gonzales celo vreme je u fazi napada igrao bez golmana, odnosno "sedam na šest", ali nije imao uspeha.

Izabrane vesti

Prvi deo utakmice bio je izjednačen. Hrvatska je držala minimalnu prednost, ali Makedonija im nije dozvoljavala da se odvoje. Tako je bilo sve dok Červar oko desetog minuta nije počeo da igra sa sedam igrača u polju - tada je Hrvatska povezala nekoliko dobrih akcija i otišla na 7:4. Tu su prednost uspevali da održe bez većih problema, a onda se u poslednjih deset minuta razbranio golman Šego koji je povezao nekoliko sjajnih intervencija pa je Hrvatska otišla na šest pogodaka prednosti -13:7 je bilo u 24. minutu, a Makedonija je do kraja poluvremena uspela da smanji tek na 16:11.

Drugo poluvreme Hrvatska je otvorila odlično. Prvo je Šego obranio jedan udarac Makedonije pa postigao pogodak na prazan gol rivala, a Mandić je sjajnim udarcem s krila pokazao da hrvatski rukometaši ne nameravaju da puste "nogu s gasa". Ali, ni Makedonija nije odustajala - Lazarov, Manaskov i Talevski su držali zaostatak na tri-četiri pogotka razlike. Međutim, svaki put kada bi se približili, Hrvatska je znala da se vrati - Karačić i Duvnjak su sjajno koristili situacije "sedam na šest" koje su im otvarale dosta prostora i za pogotke i za asistencije.

A kada je Šego opet povezao nekoliko obrana, onda su se i Makedonci jednostavno raspali. Hrvatska je u poslednjih deset minuta otišla na pet, šest, a kasnije i na više golova razlike. Na kraju je meč završen s devet pogodaka prednosti, a konačan rezultat je bio 31:22.

Najbolji igrač utakmice bio je Duvnjak koji je postigao šest golova i imao osam asistencija. Odličan je bio i Karačić s četiri gola  i pet asistencija, a Šego je upisao 12 odbrana. Kod Makedonije je najefikasniji bio Manaskov sa šest golova, Lazarov je dodao po četiri, a Taleski, Kuzmanovski i Peševski po tri gola.

SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU - 3. kolo

Ponedeljak

GRUPA A (BERLIN)

Srbija - Brazil 22:24 (10:14)
Rusija - Nemačka 22:22 (10:12) 
20.30: Francuska - Koreja

GRUPA B (MINHEN)

Island - Bahrein 36:18 (16:10)
Hrvatska - Makedonija 31:22 (16:11) 
20.30: Španija - Japan

GRUPA C (HERNING)

Tunis - Čile 36:30 (18:15)
Norveška - Austrija 34:24 (16:13) 
20.15: Danska - Saudijska Arabija

GRUPA D (KOPENHAGEN)

Mađarska - Katar 32:26 (16:11)
Argentina - Egipat 20:22 (9:8) 
20.30: Švedska - Angola

*Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometurukometna reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara