I na zemlji i na ledu - Salcburg je favorit

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.12.18. | 15:00

Očekuje se još jedan lagani trijumf Red Bula

Jedan naš čitalac je pre izvesnog vremena prokomentarisao da je "postala sramota ako ne poseduješ pet klubova".  Odnosilo se to na vest da Red Bul planira kupovinu nekog holandskog kluba. I stvarno, nema gde prvi čovek austrijske kompanije Ditrih Matešic nije pustio pipke - fudbal (Salcburg, RB Lajpcig, RB Gana koja više ne postoji, RB Brazil, Njujork, bili u planu i Vest Hem i Đenova), formula, jedrenje, reli, biciklizam, snoubording, takmičenje u video-igrama (eSports), ima čak i svoju diskografsku kuću (?!)...

Red Bul je glavni finansijer i dva hokejaška kluba - Minhena i Salcburga. I upravo smo zbog toga danas tu, jer Red Bul Salcburg večeras u 29. kolu EBEL lige gostuje slabašnom Vilahu. Dovoljno govori sam pogled na tabelu, odnosno činjenica da se Salcburg "kolje" sa Kepitolsima iz Beča za titulu te da je domaćin zakucan za dno tabele. Iako neretko giganti zakažu u ovakvim mečevima jer se vode principom "lako ćemo", zaista ne bi trebalo očekivati kiks Red Bula koji je slavio na šest od sedam prethodnih susreta sa Vilahom.
"U ovoj ligi svako svakog može da pobedi. Svesni smo da su svi timovi u ligi dodatno motivisani protiv nas, tako da ćemo ući maksimalno ozbiljno u ovu utakmicu, uostalom, kao i u svaku", uveravaju Salcburgovi igrači. 

Izabrane vesti

Činjenica je da Salcburg ume da se "zagrcne" na strani, no kvalitet današnjeg protivnika zaista ne uliva neki poseban strah. Štaviše, teži posao u najavi očekuje Vijenu koja dočekuje Inzbruk, ali svakako se očekuju trijumfi ove dve ekipe. Ako bi se pobeda Salcburga uvezala sa golovima, moglo bi to lepo da se naplati. Imajte na umu da Salcburg ima najefikasniji napad u ligi - sveukupno najučinkovitiji Kanađanin Džon Hjuz sa 10 golova i čak 22 asistencije - a Vilah, logično, jednu od najlošijih odbrana. 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 19:15 8486 AUT 1 Villacher Sv - Red Bull Salzburg hk 2&5+ 1,89
Ukupna kvota1,89

AUSTRIJA 1 - 29. KOLO:

Petak

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

hokej na ledu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara