Italijanski Milioneri spremaju osvetu Jugu

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.06.18. | 09:19

Pro Reko želi revanš Dubrovčanima za poraz prošle sezone na bazenu Margit Siget u Budimpešti, takođe u polufinalu Lige šampiona. Barseloneta najviše pokazala prvog dana

Uzbudljivo je bilo u četvrtak u četvrtfinalnim mečevima F8 vaterpolo Lige šampiona, ali tek će da ključa voda u bazenu u Đenovi. Pre početka završnog turnira svi su davali najveće šanse za titulu domaćinu Pro Reku i Olimpijakosu, ali su se italijanski i grčki šampion provukli u prvim susretima.

Najbogatiji tim na svetu, Pro Reko, tek je posle peteraca uspeo da slomi otpor Breše, a novi rival za četu Vladimira Vujasinovića biće stari znanac - Jug. Dubrovčani su skinuli sa trona mađarski Solnok, koji je bio oslabljen neiganjem Andrije Prlainovića.

Izabrane vesti

Prošle sezone ova dva tima takođe su igrala u polufinalu. Tada su Dubrovčani bili bolji. Italijanski Milioneri spremaju osvetu na svom bazenu. Hrvatski šampion je u sezonu ušao slabiji, sa podmlađenom ekipom, ali četa Vjekoslava Kobešćaka pokazala je da će i ovde godine biti konkurent za krunu.
"Ova ekipa je pokazala karakter, nadam se da nam je ostalo snage za meč sa Pro Rekom", rekao je hrvatski stučnjak.

Jug, za koga od ove sezone igra srpski reprezentativac Viktor Rašović, bori se za treće uzastopno finale. Perjanice moćne italijanske ekipe su srpski levoruki bombarderi Filip Filipović, koji napada četvrtu krunu šampiona Evrope sa Pro Rekom, i Dušan Mandić.

Ekipa iz mesta nadomak Đenove je favorit ne samo zbog domaćeg terena nego i zbog kvaliteta Filipovića, Mandića, Ivovića, Tempestija...

U drugom polufinalu očekuje se duel ekipa koje su Grčka, odnosno Španija u malom, Olimpijakosa i Barselonete. Klub iz Pireja je bio sjajan u grupnoj fazi sa samo jednim porazom, ali u četvrtak - umalo senzacija. Da ne beše rapoloženog hrvatskog golmana Josipa Pavića, Špandau bi pobedio Atinjane. S druge strane, španski tim je oduvao Egera i pokazao da je u sjajnoj formi. Oba tima igraju čvrsto, na mali broj golova.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 19:00 9158 LŠ PF Olympiakos - Barceloneta up manje (14.5) 1,95
Pet 20:30 9159 LŠ PF Pro Recco - Jug ki 1 1,35
Ukupna kvota2,63

F8 LIGE ŠAMPIONA (ĐENOVA) - POLUFINALA

19.00: (1,90) Olimpijakos (6,50) Barseloneta (2,45)
20.30: (1,35) Pro Reko (8,00) Jug (4,50)

ZA PLASMAN OD 5. DO 8. MESTA

16.00: (4,00) Špandau (8,00) Eger (1,40)
17.30: (2,75) Breša (7,50) Solnok (1,70)

Foto: Action Images


tagovi

Pro RekoJugLEN Liga šampionasportsko klađenjeVK OlimpijakosVK Barseloneta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara