Ivana Španović je opet prvak Evrope! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 03.03.19. | 20:05

Treće uztatopno zlato za srpsku atletičarku

Nema joj ravne na Starom kontinentu, Ivana Španović je to opet potvrdila večeras u Glazgovu.

Srpska atletičarka je treći put zaredom postala šampionka Evrope na dvoranskom prvenstvu. Ona je ponovila podvig legendarne Hajke Dreksler koja je u periodu od 1986. do 1989. tri puta osvjala evropsko zlato. 

Izabrane vesti

Kao što to veliki šampioni rade, Ivana je bila najbolja kada je bilo najbitnije. U petoj seriji je izvela svoj najbolji skok sezone i skočila na 6,99 čime je nadmašila konkurenciju i obezbedila prvo mesto.

Španovićeva je već u prvoj seriji skočila na 6,90 i najavila odbranu titule, ali joj je Beloruskinja Nastasija Mirončuk uzvratila skokom na 6,93 i izavala je. Naša atletičarka u narednim serijama nije uspevala da sruši rezultat Beloruskinje. Skakala je na 6,72, pa na 6,80 i na 6,79 u pretposlednjoj, četvrtoj seriji. Kada je izgledalo da je rezultat Mirončukove nedostižan, Ivana je u poslednjoj seriji napravila fantastičan skok na skoro sedam metara i na najslađi mogući način osvojila treće evropsko zlato. Mirončukova je osvojila srebrnu medalju, a Ukrajinka Marina Romančuk bronzu. 

Podsetimo, Ivana je prethodna dva zlata osvojila na dvoranskim prvenstvima Evrope u Pragu (2015. godine) i Beogradu (2017.). 

FOTO: Reuters


tagovi

Ivana Španovićatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara