Iz Čaira na slavu

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.12.18. | 11:09

Železničar domaćin Nekseu u okviru 13. kola SEHA lige na Svetog Nikolu

Železničar večeras spušta zavesu na 2018. (19.00, TV Arena sport 2). Niti nezgodniji termin, niti neugodniji protivnik za završetak vrlo uspešne kalendarske godine. Na Svetog Nikolu, u goste stiže ubedljivo najprijatnije iznenađenje ovosezonsog izdanja regionalnog takmičenja. Nekse je trenutno trećeplasiran, doživeo je svega tri poraza, u Prešovu, Skoplju i Zagrebu i jednom nogom je već učesnik Fajnal-fora.

Železničar je u Našicama, pre okruglo tri meseca, doživeo veoma ubedljiv poraz (34:25).
"Nekse je odlična ekipa, koja je u stanju da pobedi bilo koga od učesnika SEHA lige, čak i ekipe koje su do ove sezone bile neprikosnovene. Igraju odličan rukomet, imaju veliki broj igrača na svim pozicijama, sa mladim trenerom koji forsira moderan rukomet. Ubedljivo su nas pobedili u Našicama. Bez obzira na sve to, smatram da je moja ekipa podigla nivo igre, na poslednjim utakmicama pokazala dobru formu. Malo nas je izmorio taj put u Belorusiju, nekoliko igrača se prehladilo", rekao je strateg Nišlija Veselin Vujović.

Izabrane vesti

Legendarni rukometaš i sada trener Železničara nada se velikoj podršci sa tribina, iako večeras "pola zemlje ide kod druge polovine u goste".
"Nezgodan je trenutak, jer je danas srpska slava Sveti Nikola. Veliki broj ljudi to poštuje. Opet, početak meča u sedam i završetak u pola devet omogućuju ljudima da u dvorani pogledaju kvalitetnu utakmicu i ipak stignu kod svojih prijatelja na svečanu večeru. Bilo bi lepo da imamo podršku kao na prethodnoj utakmici. Ne bih preporučio nikome da prognozira pobednika, moja ekipa ima šansu i daće sve, zašto da ne i da pobedi. Imamo povredu Jevtića, Ratko Nikolić je daleko od one svoje ozbiljne forme kad je bio mlađi. Ja sam, u principu, protiv takvih angažmana, ali sada smo se zaista našli u neprilici i hvala mu na pomoći", istakao je Vujović.

Kapiten Andrija Mađar izuzetno respektuje hrvatskog predstavnika.
"Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Iako u ligi ima zvučnijih imena, Nekse je najozbiljnije shvatio ovu ligu, u svaku utakmicu ulazi sa sto odsto. Igra na mali broj golova, karakteristika mu je jaka odbrana. Sa Jaganjcem, reč je o možda i najozbiljnijoj ekipi u ligi. Čeka nas teška utakmica, na nama je da odigramo što je moguće bolje u ovoj teškoj situaciji u klubu, koja nam ne ide u prilog. Pokušaćemo da ispoštujemo zahteve trenera i da se prikažemo u što boljem svetlu na oproštaju od 2018. godine".

Železničar je do sada ostvario skor od tri pobede, remija i osam poraza, dok je Nekse slavio na devet susreta i bio poražen na tri. Meč u Čairu sudiće Mitrevski i Todorovski iz Makedonije.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 19:00 8164 SEHAL Zeleznicar - Nexe up manje (52.5) 1,70
Ukupna kvota1,70

SEHA - 13. KOLO

Sreda
19.00: (2,45) Železničar (8,00) Nekse (1,75)

*** kvote su podložne promenama

Foto: SEHA


tagovi

RK ŽelezničarSEHA ligaSEHAsportsko klađenjeRK Nekse

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara