Kad je teško, onda je slađe! Srbija ponovo na krovu Evrope!

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.07.18. | 23:26

Neverovatno finale u Barseloni

Teže nismo mogli ni da zamislimo! U neverovatnom finalu Evropskog prvenstva u Barseloni, reprizi spektakularnog finala Svetskog prvenstva u Rimu, Delfini su posle izvođenja peteraca savladali Španiju i četvrti put uzastopno postali prvaci Evrope - 7:7, petercima 5:3. 

Mnogo problema smo sami sebi napravili u bazenu. Nervozni, bez samopouzdanja, koje je dodatno povećavano promašajima, odnosno odbranama neverovatnog Danijela Lopeza Pineda, ali je na kraju trofej osvojio značajno kvalitetniji tim.

Izabrane vesti

Seriju promašaja otvorio je Filip Filipović, koji nije uspeo da pogodi tri vezana šuta na startu utakmice, razbranio Lopeza, a onda je postajalo sve teže kako su Španci preuzeli vođstvo. U dva navrata imali i po dva gola prednosti.

Srpski napad je bio na visini zadatka tek u drugom delu treće četvrtine, kada su izabranici Dejana Savića rezultat 3:5 za samo par minuta doveli do vođstva od 6:5, ali je onda usledio potez utakmice i lob Munariza u poslednjim sekundama treće deonice, koji je predstavljao samo najavu stravično teške četvrte četvrtine.

Igra živaca je trajala do poslednjeg sekunda. Delfini su poveli golom Jakšića, ali je Špancima produžetke doneo Maljarh. Otišlo se na rulet, a tamo je na videlo izašla apsolutna mirnoća i kvalitet tima Dejana Savića.

Imali su Delfini mnogo problema sa organizacijom napada. Realizacija igrača više, koja je išla besprekorno tokom celog tirnura, a pre svega u polufinalu protiv Hrvatske, večeras je predstavljala pravu noćnu moru za srpske reprezentativce.

Španci su pokazali kakvi su plivači i borci. Uspeli su tu svoju brzinu da pretvore u kvalitet više, anuliraju apsolutnu razliku u kvalitetu koja je bila na strani našeg tima, i uvedu meč u potpuni egal, na kraju čak i do peteraca, ali tu su naši strelci bili neumoljivi.

Koliko nam je teško išao napad govori i podatak da je Prlainović bio jedini igrač u našem timu koji je postigao dva gola. Filip Filipović je jedini gol dao u penal seriji, ali je baš tada, kada je preuzeo odgovornost da izvede prvi peterac, pokazao da poseduje nevrovatnu psihološku snagu. Posle njega besprekorni izvođači bili Prlainović, Aleksić, Mandić i Ćuk, dok je epitet tragičara u protivničkom taboru poneo Fransisko Fernadez, koji je pogodio stativu gola na kojem je stajao Branislav Mitrović.

SRBIJA – ŠPANIJA 7:7, penalima 5:3
/0:1, 3:3, 3:2, 1:1/

Sudije: Boris Margeta (Slovenija) i Adrijan Aleksandresku (Rumunija)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Rašović, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović, Vico, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 2, S. Mitrović 1, B. Mitrović.

ŠPANIJA:  Lopez, Munariz 1, Granados 1, Del Toro 1, Mingel, Larumbe, Kabanas, Fernandez, Tahul, Perone 2, Malarh 2, Bustos, Lorio.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara