Za Srbiju 250. put! Milena Rašić cilja medalju, sanja o dočeku

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.10.18. | 19:10

Sjajna blokerka izdvaja atmosferu kao ključni faktor za uspeh odbojkašica

Bio je ovo odličan dan za naše odbojkašice na Svetskom prvenstvu u Japanu. Pobedom nad Italijom su osvojile prvo mesto u grupi pred polufinale i nanele Azurinama prvi poraz na takmičenju, a potom su saznali i da su za rivala dobile Holandiju koja je svakako poželjniji rival od moćne Kine.

Bio je ovo poseban meč i po još jednoj stvari. Jedan od aduta srpskih odbojkašica Milena Rašić je odigrala 250. meč u dresu sa državnim grbom. Podvig vredan divljenja!
“Atmosfera je ono što nas krasi već godinama i držimo se toga. Odbojka je timski sport i uvek moramo biti tu jedna za drugu, igrati jedna za drugu i sve što ide uz to. Kvalitet imamo, ali to nekada nije dovoljno”, kaže Milena za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Procentualno, koliko vam je izvesna zlatna medalja?
“Ma ništa još uvek nije izvesno. Ne razmišljamo o procentima. Imamo još dve utakmice do kraja Svetskog prvenstva. Trenutno razmišljamo samo o onome što sledi, a to je polufinale sa Holandijom”.

Da li bi zlato bio najveći uspeh ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, ali i vaš lični?
“Trenutno, najveći uspeh je srebro sa OI iz Rija, a svakako da bi medalja sa SP bila veliki uspeh za sve nas. Čast i ponos”.

Ukoliko zasija zlato da li će biti beogradskog dočeka, kao nekada?
“Ih, o dočeku je još veoma rano pričati. Ja bih najviše volela da se sve to ponovi, ali ima vremena. Nadam se da će sreća biti naš saveznik i da će se sve, po Srbiju, dobro okončati”.

Da li će posle subote biti vremena za odmor i šta planirate po povratku iz Japana ?
“Po povratku svako ide na svoju stranu. Čekaju nas sezone sa klubovima, tako da će vremena za odmor biti jako malo”, rekla je Milena Rašić.

Piše: Đurđe Mečanin (djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

Foto: fivb.com 

 


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo za odbojkašice 2018Milena Rašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara