Vladimir Cupara
Vladimir Cupara

Kjelce oslabljen, Lavovi u očajnoj formi

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.02.19. | 09:04

Poljski šampion bez Aleksa i Danijela Dušebaeva, ali bi u tim mogao da se vrati roviti Hrvat Luka Cindrić. Rajn Neker Leven ima četiri poraza u poslednjih pet kola Lige šampiona

Do kraja grupne faze rukometne Lige šampiona ostala su još dva kola. Barselona i Pari Sen Žermen su na pragu četvrtfinala kao pobednici grupa, a preostalo je da se saznaju imena još tri tima koja će u baraž, jedno u Grupi A i dva u Grupi B. U derbiju kola u sredu u Manhajmu se sastaju Rajn Nekar Leven i Vive Kjelce. Oba tima su sigurna u prvoj nokaut fazi evro elite, ali nisu bez rezultatskog motiva, igra se za što bolju startnu poziciju pred doigravanje (19.00, TV Arena sport 3).

I jedni i drugi ne mogu da se pohvale dobrom formom. Pogotovo je u lošoj seriji Rajn Nekar Leven. Nemački vicešampion je izgubio četiri od pet poslednjih susreta u Ligi šampiona. Ove godine Lavovi su poraženi na svom terenu od Vardara, a u nedelju su poklekli u Brestu protiv beloruskog Meškova.
Ovo je naša poslednja šansa da se uključimo u borbu za četvrto mesto. Biće teško jer nas čeka vrhunska ekipa, a moramo da jurimo i tri gola minusa iz prvog duela. Kjelce ima odlične pojedince u napadu. Posebno nam prreti opasnost od Mihala Jureckog“, reklo je desno krilo Lavova i reprezentacije Nemačke Patrik Grecki za sajt kluba.

Izabrane vesti

Kjelce ima problema sa povredama. Poljski šampion igraće bez braće Aleksa i Danijela Dušebaeva. Takođe, hrvatski as Luka Cindrić se povredio na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj i nije igrao posle završetka šampionata. Ipak, nekadašnji igrač Vardara je počeo sa treninzima, otputovao je u Manhajm i postoji šanse da predvodi četu Talanta Dušebaeva na teškom gostovanju u Nemačkoj.

Ova dva tima dobro se poznaju. Prethodnih godina se često sastaju u Ligi šampiona. Prošle godine, Kjelce je eliminisalo Rajn Nekar Leven u baražu, ali su Nemci tada u Poljskoj u prvom meču poslali drugu ekipu jer su u isto vreme igrali meč Bundeslige protiv Kila. U prvom delu sezone, Kjelce je slavilo 35:32 protiv nemačkog vicešampiona.

Za Rajn Nekar Leven igraju dvojica Srba, reprezentativac Bogdan Radivojević i specijalista za odbranu Ilija Abutović. Na golu Kjelcea je Vladimir Cupara, koji je prošle nedelje bio odličan protiv Monpeljea kada je imao 17 uspešnih intervencija, ali su Poljaci poraženi na svom terenu od evropskog šampiona.

Direktan plasman u četvrtfinale Lige šampiona obezbediće samo prvoplasirani timovi iz Grupa A i B. Ekipe od drugog do šestog mesta idu u baraž za plasman među osam najboljih na Starom kontinentu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 19:00 7485 R.N.Lowen - Vive Kielce ki 1 1,50
Ukupna kvota1,50

LIGA ŠAMPIONA – 13. KOLO

GRUPA A

Sreda
19.00: (1,50) Rajn Nekar Leven (8,50) Vive Kjelce (3,15)

Subota
19.00 Kristijanštad – Vardar

Nedelja
17.00 Vesprem – Meškov Brest
19.00 Monpelje - Barselona

GRUPA B

Subota
17.30 Nant – Seged

Nedelja
17.00 Celje – PSŽ
17.00 Motor Zaporožje – Skjern
17.00 Zagreb - Flenzburg

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

EHF Liga šampionaRajn Nekar LevenRK Kjelcesportsko klađenjeVladimir CuparaBogdan RadivojevićIlija Abutović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara