Klasik u Sisku

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.19. | 13:36

Hrvatska dočekuje Srbiju u okviru poslednjeg kola kvalifikacija za plasman na završni turnir Svetske lige. I Ddelfini i Barakude osigurale mesto, ali je ostalo da se sazna ko će biti prvi u Grupi D

Barakude protiv Delfina. Aktuelni svetski protiv olimpijskog pobednika i evropskog prvaka. Sve najbolje što svetski vaterpolo može da ponudi danas je u Sisku. Poslednja utakmica Svetske lige doneće i odgovor na pitanje ko od ove dve reprezentacije osvaja prvo mesto u Grupi D.

Međutim, većeg rezultatskog naboja, ističu u najavi sureta selektori obe selekcije, neće biti. Obe reprezenatcije su osigurale plasman na završni turnir koji će se održati u Zagrebu od 5. do 7. aprila.
"I mi i Srbi dolazimo s našim najjačim sastavima. Utakmica u Sisku biće istinski vaterpolo spektakl. Ova dva dana što smo ih imali za pripremu iskoristitili smo na najbolji način, pa verujem da ćemo da odigramo odličnu utakmicu. Mi smo najveći, najljući rivali, odigrali smo bezbroj jakih utakmica, naročito u finalima raznih takmičenja, ali bez obzira na to uvek ću ponoviti da smo sa Srbijom uvek imali i uvek ćemo imati odlične, prijateljske odnose", sitakao je selektor Hrvatske Ivan Tucak.

Izabrane vesti

I sam selektor Srbije Dejan Savić napominje kako Sisak nije previše važan.

"Ni kolega Tucak, ni ja nemamo baš toliko mogućnosti za kvalitetnija okupljanja svojih reprezentacija tokom sezone za razliku od recimo italijanskog ili mađarskog selektora. Zato je i utakmica u Sisku pravi trenutak za opuštanje igrača, međusobno druženje. Sa druge strane želimo, baš kao i Hrvati, da vidimo gde smo sa formom. Domaćoj publici predstavićemo se, iskreno verujem, u odličnom izdanju", rekao je Savić.

Tradicija je na strani Srbije. Susret u Sisku jubilarni je 50. dvoboj ovih reprezentacija, a Delfini su do sada zabeležili 13 pobeda više. Ipak, u poslednjih šest međusobnih susreta Hrvatska je ostvarila tri poebde i jedan poraz u regularnom delu igre. U dva meča bilo je nerešeno, s tim da su protekla dva međusobna okršaja u Nišu, upravo u okviru ovog takmičenja, posle peteraca dodatni bod donela Srbiji. To je i razlog zbog koga Hrvatska danas, ako želi prvo mesto u grupi, mora da dobije meč ili kroz regularni deo igre ili nakon peteraca.

SVETSKA LIGA, KVALIFIKACIJE

Utorak
17.30: (2,15) Hrvatska (6,00) Srbija (2,20)
18.00: (1,10) Crna Gora (13,0) Francuska (9,00)
19.30: (2,20) Nemačka (6,00) Rusija (2,15)
20.00: (1,01) Španija (19,0) Holandija (16,0)

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

Svetska liga vaterpolovaterpolo reprezentacija Hrvatskevaterpolo reprezentacija SrbijeDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara