Ključa u Dalasu, Remsi probijaju bedem Čikaga, Sinsinati se raspada

Vreme čitanja: 4min | ned. 09.12.18. | 12:16

Derbi 14. vikenda NFL šampionata igra se na AT&T stadionu gde stiže šampion Filadelfija. Brutalni napad tima iz Los Anđelesa na ispitu protiv Kalila Meka i fantastične odbrane Bersa. Povrede desetkovale Bengalse. Nju Inglandu ne prija Majami

Usijanje “preko bare”. Četiri kola ostala su do plej-ofa NFL šampionata, više nema popravnog, svaki meč je biti ili ne biti. Ostalo je još 11 mesta u doigravanju. Zasad, jedini sigurni su Los Anđeles Remsi, a malo je timova koji ne gaje ambicije da ostanu u igri za trofej Vinsa Lombardija.

Ključaće u Dalasu. Na AT&T stadion stiže šampion Filadeflija. Iglsi se muče, uspeli su da dobiju divizijske rivale Njujork Džajantse i Vašington Redskinse i ostanu u konkurenciji za plej-of. Dalas je u strašnoj formi. Brutalna odbrana Kaubojsa zaustavila je, i činilo se, nezaustavljivi Nju Orleans sa Druom Brisom na samo 10 poena. Domaćini sa pobedom verovatno rešavaju pitanje pobednika divizije. Dolaskom Amarija Kupera u trejdu iz Ouklenda preporođen je napad Dalasa. Odbrana gostiju je desetkovana povredama, posebno “duva promaja” u sekendariju. Karson Venc će imati velikh problema da probije granitnu odbranu tima iz Teksasa.

Izabrane vesti

U prvom delu sezone, Dalas je bio u rasulu, ali je onda iznenađujuće slavio u Filadelfiji sa 27:20. Taj trijumf kao da je dao krila Kaubojsima koji su posle toga vezali još tri pobede. Iglsi znaju kako se pobeđuje u Teksasu. Dobili su četiri od pet poslednjih duela protiv ljutog rivala na njegovom terenu. Očekuje se meč sa malim brojem poena. Dalas je u boljoj formi, ali ako je neko kadar da zaustavi Daka Preskota, Ezekijela Eliota i drugove onda je to uvek neugodna Filadelfija, koja ove sezone bolje igra na strani.

Veliki derbi NFC-a igra se na Soldžer fildu u Čikago gde dolazi fenomenalan napad Remsa. Gosti su lideri konferencije, ali će Džered Gof, Tod Gurli i ostale zvezde tima iz Los Anđelesa da budu na velikom ispitu protiv jedne od boljih odbrana lige, koju predvodi najskuplji defanzivac u istoriji Kalil Mek. Čikago se uzda u odbranu. Napad tima iz Ilinoisa biće jači jer se posle dva meča pauze zbog povrede ramena u tim vraća startni kvoterbek Mič Trubiski. Prethodna dva susreta solidan posao obavio je Čes Denijel.

Još jedan duel fantastičnog napada i odlične odbrane igra se na Erouhedu gde Kanzasu dolazi probuđeni Baltimor. Povreda kvoterbeka gostiju Džoa Flaka izbacila je u orbitu mladog Lamara Džeksona, koji je Rejvense vodio do tri pobede u nizu i nadu da je plej-of dostižan cilj za četu Džona Harboua. Flako se oporavio, ali će ruki Džekson verovatno da predvodi Baltimor na najbučnijem stadionu u NFL-u. Kanzas je postigao najviše poena u ligi – 444. Patrik Mahoms je nezaustavljiv. Mladi kvoterbek Poglavica ruši sve odbrane. Problem po domaćina mogao bi da bude odsustvo Karima Hanta, raning beka koji je zbog nasilja, prebijanja jedne devojke u hotelu dobio otkaz. Radi se o jednom od najboljih trkača lige, pa su Čifsi brzo reagovali i vratili u svoje redove Čekendrika Vesta. Za Čifse neće igrati do kraja ligaškog dela i risiver Semi Votkins. Protekle nedelje doveden je iz Bafala Kalvin Bendžamin. Baltimor je primio najmanje poena u ligi, samo 214. Ako iko može da zaustavi Kanzas onda je to odbrana gostiju na čelu sa veteranom Terelom Saksom. Međutim, pitanje je šta Baltimor može u napadu. Kanzas je, ipak, bliži pobedi.

Ako Tom Brejdi i Nju Ingland mogu da biraju najneprijatnije gostovanje onda je to sigurno Majami. I kada su Delfini u nokdaunu, mnogo puta su nalazili načine kako da dobiju Patriote, koje su u naletu, u usponu forme. Majami je na svom terenu dobio četiri od poslednjih pet mečeva protiv razigrane mašinerija Bila Beličika. Gosti iz Bostona željni su osvete i rušenje tvrđava na Floridi.

Tim koji ima strašnu seriju pobeda u šampionatu je Hjuston. Posle tri startna neuspeha svi su otpisali Teksane, koji su vezali čak devet pobeda. Ukoliko dobiju divizijskog rivala Indiijanapolis Koltse, prvo mesto na jugu AFC-a je na dohvat ruke. Endrju Lak i drugovi dolaze na dvoboj domaćinu pose blamaže u Džeksonvilu kada nisu postigli nijedan poen (pobeda Džeguarsa 6:0). Teško će gosti da probiju odličnu defanzivu Hjustona na čelu sa Džej Džej Vatom i Džedevajnom Klaunijem.

Sinsinati je dobro počeo sezonu, ali je sada u rasulu. Povrede su uništile Bengalse i nadu da mogu do doigravanja. Do kraja sezone igraće bez prvih zvezda, kvoterbeka Endija Daltona i risvera Ej Džej Grina, dok neće biti ni najboljeg defanzivca Vontiza Birfekta. Čardžersi igraju fenomenalano na čelu sa Filipom Riversom pa bi trebalo lagano da pobede tim iz Ohaja.

Turbulentna nedelja u Šarlotu. Karolina je posle četvrtog uzastopnog poraza otpustila defanzivnog koordinatora. Doveli su Kem Njuton i Pantersi u pitanje plej-of, pa im je meč u Klivlendu biti ili ne biti. Džajantsi će na megdan Vašingtonu bez prve zvezde, risivera Odela Bekama Džuniora, koji je povređen. Grin Bej je posle fijaska u dosadašnjem delu sezone otpustio trenera Majka Mekartija. Na Lembo fild dolazi otpisana Atlanta, pa Pekersi sa Eronom Rodžersom žele da iskale bes za promašenu sezonu.

Pitsburg je u padu, ima dva uzastopna poraza, a u Ouklend dolazi bez startnog raning beka Džejmsa Konera koji se povredio prošlog vikenda u porazu na Hajnc fildu od Čardžersa. Stilersi nemaju više prava na kiks. Očajni Rejdersi već su mislima ka draftu i narednoj sezoni, pa bi samo čudo moglo da spreči lagani trijumf gostiju iz Pensilvanije. Nju Orleans je u Dalasu prošlog petka prekinuo niz od 10 pobeda, a sada Dru Bris i sjajni napad Sejntsa ide na Floridu na noge divizijskom rivalu Tampi. Na startu sezone Bakanirsi su iznenadili ekipu iz Luizijane, bilo je čak 88 poena (40:48) u Mercedes domu. I sada se očekuje duel gde bi napadi trebalo da dominiraju.

NFL – 14. VIKEND

Petak

Tenesi – Džeksonvil 30:9

Nedelja

Ponedeljak

Utorak

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

NFL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara