Ko je bolji - napad Remsa ili odbrana Dalasa?

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.01.19. | 11:15

Kultni Kolosem u Los Anđelesu biće poprište bitke u polufinalu NFC-a. Roviti Tod Girli muči domaćina, Kaubojsi sve nade polažu u Ezekijela Eliota

Šta je starije - kokoška ili jaje? Dobija li utakmicu napad ili odbrana? Večita dilema u NFL-u biće lajtmotiv meča na kultnom Koloseumu.

Remsi su imali fantastičan prvi deo sezone. S druge strane, Dalas je procvetao na sredini šampionata kada je u trejdu iz Ouklenda doveden risiver Amari Kuper. Do tada su Kaubojsi izgledali bledo, jalovo u napadu, ali su novajlije razmrdale učmalost u timu iz Teksasa.

Izabrane vesti

Sveamerički tim, kako zovu Dalas, franšizu sa najviše navijača u SAD, čeka gotovo domaći ambijent u "gradu anđela". Naime, američke kolege najavljaju da će gosti imati veliku podršku sa tribine, skoro istu kao i Remsi, koji tek ostavljaju pelcer u Holivudu. Ovo im je tek treća sezona u Los Anđelesu posle selidbe iz Sent Luisa. Ono što muči Remse je povreda sjajnog raning beka Toda Gurlija. On je bio fantastičan u prvom delu sezone. Prava tačdaun mašina. Njegovi prodori su se teško branili, odličan je i hvatač. Međutim, već mesec dana ga muči koleno.

Pad izabranika Šona Mekveja je i počeo kada je Girli stao, odnoso kada se povredio. Trenirao je prošle nedelje, igraće sigurno, ali uvek je znak pitanja forma igrača koji se vraća posle povrede. Još jedna bitna stvar uticala je da Remsi nisu maestralni kao na startu sezone, a to je teška povreda slot risivera Kupera Kapa, koji je završio sezonu zbog kidanja ligamenata kolena. Kvoterbek Džered Gof se pokazao kao pravi vođa tima, ali samo kada ima dobru zaštitu. U suprotnom, mladi vođa napada Los Anđelesa ume da zakaže.

Remsi imaju prvi napad u NFC-a, kada je broj poena u pitanju (527), a drugi u ligi, odmah iza Kanzasa. Kaubojsi imaju fantastičnu odbranu. U defanzivi briljira mladi ruki Lejton Vander Eš, kandidat za defanzivnog novajliju godine. Ukliko ofanzivna linija domaćina sačuva Gofa, Remsi su mnogo bliži pobedi. Dalas je prošle nedelje posle drame pobedio Sijetl 24:22 i izborio ovu rundu. Osim Amarija Kuper, sve oči biće uprte u Ezekijela Eliota, raning beka sa najviše istrčanih jardi u sezoni. Naravno, tu je i Dak Preskot, kvoterbek Kaubojsa, koji je prošle nedelje ostvario prvenac u NFL-u kada su trijumfi u plej-ofu u pitanju. Važan šraf u napadu gostiju iz Teksasa, omaleni, ali brzonogi slot risiver Kol Bizli se povredio i pod znakom pitanje je za meč u nedelju ujutru po našem vremenu.

Remsi su i prošle godine osvojili diviziju Zapad NFC-a, ali su već u "vajl kard" meču poraženi glatko od Atlante. Svi u Los Anđelesu veruju da sada može da se ide korak više. I Remsi imaju paklenog vođu odbrane Arona Donalda, koji je u trci za nagradu MVP-a. Uz Ndamukonga Sua, odličnih kornebekova Markusa Pitersa i Agiba Taliba, trebalo bi konačno da proradi defanzivna linija sada kada je najbitnije.

Ekipa najmlađeg stručnjaka u šampionatu, 32-godišnjeg Šona Mekveja je ove sezone na svom Koloseumu poražena samo jednom, i to od branioca trofeja Vinsa Lombaridja, Filadelfije. Imaju skor 7-1. Dalas je sila kod kuće, ali na gostovanjima je druga priča. Od osam susreta čak pet poraza. Remsi jesu favoriti, ali Dalas je ove sezone pokazao da ne sme da se otpiše. Kad god je bilo gusto, četa Džejsona Gereta je dobijala. Poslednji meč ovih rivala odigran je pre dve godine kada su slavli Remsi (35:30) i to na AT&T stadionu u predgrađu Dalasa, Arlingtonu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 02:15 9507 NFLPF LA Rams - Dallas h 2 (-7.5) 1,75
Ukupna kvota1,75

NFL - PLEJ-OF (ČETVRTFINALE)

Subota
22.35: (1,45) Kanzas (14,0) Indijanapolis (3,10)

Nedelja
02.15: (1,30) Los Anđeles Rems (15,0) Dalas (4,00)
19.05: (1,55) Nju Ingland (14,0) Los Anđeles Čardžers (2,70)
22.40: (1,25) Nju Orleans (15,0) Filadelfija (4,60)

* Kvote su podložne promenama

FotoReuters


tagovi

NFLLos Anđeles RemsDalas Kaubojisportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara