Ko je gazda regiona – Zagreb ili Vardar?

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.19. | 07:41

U prvom meču osmine finala Lige šampiona domaćin bez Leona Šušnje i Arijana Jovića dočekuje prvaka Evrope iz 2017. Tradicije uz skopski tim

Bitka za Balkan, za region, za eks jugoslovenski prostor – Zagreb ili Vardar? Ko će u četvrtfinale Lige šampiona. Dok se za skopski tim, šampiona Evrope iz 2017. godine, očekivalo da izbori nokaut fazu evro elite, hrvatski prvak je prijatno iznenadio.

Vardar je favorit, ali domaćin u prvom meču vidi šansu za pobedu. Zagrebačka Arena će biti dobro popunjena, očekuje se velika podrška za izabranike slovenačkog stručnjaka Branka Tamšea, koji je u januaru preuzeo ekipu od legednarnog Lina Červara.

Izabrane vesti

Domaćin će do kraja sezone da bude lišen usluga teško povređenih Leona Šušnje i Arijana Jovića.
"Svi znamo da je Vardar pre početka sezone promenio ekipu, ali su došli mladi, dokazali su da zaslužuju osminu finala. Imali smo naporan ritam poslednjih 20 dana. Više smo igrali i putovali, nedostajalo nam je energije. Treba nama još puno treninga i rada. Moj sistem je takav da igram sa 16 igrača, svi će dobiti svoju šansu. Ako želiš dobar rezultat protiv Vardara moraš da odigraš dobru odbranu na visokom nivou. Čak 70 odsto pripreme ovog meča smo posvetili defanzivnim zadacima", rekao je Tamše.

Vardar je pre početka sezone promenio ekipu, ali je i dalje kandidat za F4 u Kelnu iako je budžet smanjen. Perjanice tima su hrvatski reprezentativci Igor Karačić i Ivan Čupić.
Odigrali smo dosta utakmica protiv Zagreba poslednjih sezona, dobro se poznajemo. Znamo da će biti dobra atmosfera u dvorani, neka pobedi bolji”, diplomatski je rekao Karačić, koji na leto prelazi u poljski Vive Kjelce.

Tokom cele sezone makedonski gigant je imao problema sa povredama, ali je sada situacija idealna, svi su zdravi. Crnogorski bek Vuko Borozan, koji je imao dosta problema, spreman je za duel u hrvatskoj prestonici.

Oba tima se uzdaju u odlične odbrane. Posle Flenzburga, Pari Sen Žermena i Vesprema ova dva tima mogu da se pohvale da primaju najmanji broj golova. Hrvatskog šampiona po broju pogodaka predvodi iskusno desno krilo Zlatko Horvat. On je u grupnoj fazi postigao 73 gola i trenutno je na šestoj poziciji na listi strelaca. Najefikasniji kod Makedonaca je visoki desni bek Dainis Kristopans sa 61 pogotkom.

Ove sezone su ovi rivali odigrali dva meča u SEHA ligi i oba puta je domaćin izvojevao pobedu. Tradicija poslednjih godina je na strani Vardara koji je dobio osam od prethodnih devet mečeva.

Pobednik ovog dvomeča igraće u četvrtfinalu sa boljim iz duela Segeda i Visle. Direktan plasman među osam najboljih kao pobednici Grupa A I B izborili su favoriti za krunu Barselona i Pari Sen Žermen.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 20:30 7456 LŠPF Zagreb - Vardar Pro up manje (54.5) 1,70
Ukupna kvota1,70

LIGA ŠAMPIONA – OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Sreda
Rajn Nekar Leven – Nant 34:32 (18:16)

Subota
17.30: (2,35) Motor Zaporožje (8,00) Vive Kjelce (1,80)
18.00: (2,35) Meškov Brest (8,00) Flenzburg (1,80)
20.30: (2,70) Zagreb (8,00) Vardar (1,65)

Nedelja
16.00: (3,40) Visla Plock (8,50) Seged (1,45)
18.00: (6,75) Sporting (12,0) Vesprem (1,15)

*** kvote su podložne promenama

FotoShutterstock


tagovi

EHF Liga šampionasportsko klađenjeRK ZagrebRK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara