Koja Kanada? To je sitna riba za Delfine!

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.06.19. | 22:05

U subotu s Australijom u polufinalu

Ako je posle prvog poluvremena protiv Australije na početku superfinala Svetske lige bilo razloga za brigu, megaderbi s Hrvatskom pokazao je da je Srbija na pravom putu ka novoj medalji i konačnom cilju - plasmanu na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine! Zbog toga i ne čudi što je Kanada razbijena u paramparčad uz ubedljivih 20:5 (5:2, 6:2, 4:0, 5:1) i gotovo s pola gasa overen plasman u polufinale. Ipak je Kanada „sitna riba“ za Delfine i nije rival tog renomea, uprkos iznenađenju protiv Mađarske na startu turnira...

Izabranici Dejana Savića lako su obezbedili mesto u polufinalu pred oko 2.000 gledalaca na otvorenom bazenu SC Tašmajdan, a tamo će protivnik za finale biti - Australija. Drugi put na turniru, uz vrlo malo vremena za odmor, pošto je susret zakazan za subotu od 15 časova. Zbog toga je i važno što su Delfini bez problema razbili Kanadu, a pre toga i Kazahstan, jer su mogli da sačuvaju energiju kako bi bili spremni za okršaj s starim poznanikom. 

Izabrane vesti

O utakmici? Sve je bilo jasno kao dan već posle uvodnih osam minuta, kada je na semaforu stajalo 5:2 za Srbiju, dok se poluvreme dočekalo uz ubedljivih 11:4. Utakmica je najvećim tokom bila čista formalnost, dok je Dejan Savić imao priliku da razdeli minutažu i uigra ekipu za jedan od dva najvažnija meča na turniru. 

Zato lista strelaca i jeste šarenolika. Po tri gola dali su Dušan Mandić i Filip Filipović, dok su po dva ispravna hica imali Rašović, Ranđelović, Ćuk, Pijetlović, Aleksić, Jakšić i Prlainović! Kod Kanade najefikasniji bio je Reuel D'Souza s četiri pogotka.

Podsetimo, Australija je u prvom četvrtfinalu nadigrala Mađarsku s 16:15, dok će se u drugom polufinalu sastati Hrvatska i Španija. Utakmica počinje od 16.45.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara