Kraj druge faze: Poštena Kina obradovala Ameriku i izbacila Ruskinje! Japan slavi poraz, Brazil plače

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.10.18. | 15:16

Završena druga faza SP za odbojkašice u Japanu

Poznati su svi učesnici treće faze na Svetskom prvenstvu za odbojkašice u Japanu. Srbiji, Italiji, Kini i Holandiji su se danas pridružili Japan i SAD.

Do poslednjeg kola grupne faze je vladala neizvesnost ko će obezbediti plasman na F6 gde će se vaditi vize za polufinale. Na kraju su u tome uspeli Japan i SAD.

Izabrane vesti

Japanke su odradile ono što je do njih. Brazilu je odgovarala samo maksimalna pobeda od 3:0, a Japanke su uzimanjem prvog seta rešile sve dileme, tako da je konačan pobednik na kraju bio nebitan. Ipak, Brazilke su ponosno i fer odigrale do kraja pa je pobednik meča odlučen posle pet setova. Bez takmičarskog imperativa da pobede meč, Japanke su do kraja pokockale prednost od dva seta i na kraju su poražene sa 2:3 (25:23, 25:16, 26:28, 21:25, 11:15). Suze brazilskih odbojkašica na kraju meča su jasno govorile koliko im je teško pala ova Pirova pobeda i koliko ih je skupo koštao jučerašnji poraz Srbije od Japana. Sa 24 poena je najbolja u pobedničkom timu bila Tandara, dok je poen manje za Japan osvojila Koga.

U mnogo neizvesnoj situaciji su bile aktuelne svetske šampionke Amerikanke. Posle poraza od Italije, strepele su da će ih eliminisati Rusija pobedom nad Kinom, kojoj je meč bio rezultatski nevažan. Ipak, Kineskinje su odigrale pošteno do kraja i pobedom od 3:1 (25:22, 21:25, 25:23, 25:15) eliminisale Ruskinje kojima ostaje da žale zbog propuštene šanse. Da nisu usred prvenstva ostale bez najbolje igračice Gončarove, možda bi epilog bio drugačiji. Ovako, nisu imali velike šanse… Kina je mešala karte i kombinovala tim, ali i sa rezervnim igračicama su olimpijske šampionke bile prejake za najtrofejniju reprezentaciju sveta.  Ni Jan je sa 16 poena bila najefikasnija u pobedničkom timu, Voronkova i Parubec su za Ruskinje osvojile po 25 poena, ali nije bilo adekvatne podrške saigračica.

Dakle, učesnici treće faze su Italija, Srbija, Kina, SAD, Holandija i Japan. U F6 fazi se prave dve grupe sa po tri učesnika. Međutim, sastav grupa još nije poznat i biće odrežen žrebom. Zna se samo da su nosioci grupa Italija i Holandija i da oni ne mogu da igraju jedni protiv drugih. Srbija će biti u u grupi sa jednom od pomenutih selekcija i Japanom ili Kinom. Amerikanke nisu mogući rival Srpkinja. Žreb je na programu danas.

SVETSKO PRVENSTVO (Ž) – DRUGA RUNDA, 9. KOLO

Četvrtak

GRUPA E

Meksiko - Portoriko 1:3
Nemačka - Dominikanska Republika 0:3
Holandija - Srbija 3:0
Japan - Brazil 2:3

GRUPA F

Bugarska - Azerbejdžan 3:0
Turska - Tajland 3:1
Italija - SAD 3:1
Kina - Rusija 3:1

Foto: FIVB


tagovi

OdbojkaSvetsko prvenstvo za odbojkašice 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara