Kreće bitka za trofej, SAD prvi favorit

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.06.18. | 16:40

Najboljih šest selekcije, među kojima je i Srbija, boriće se u narednih pet dana u kineskom Nanđingu za titulu u prremijernom izdanju Lige nacija. Amerikanke najviše pokazale u ligaškom delu takmičenja, Kina sa najjačim sastavom

Kineski Nanđing u narednih pet dana biće u epicentru odbojke. Na programu je završni turnir za odbojkašice. Šest najboljih selekcija planete: Kina, SAD, Srbija, Brazil, Turska i Holandija boriće se za titulu u premijernom izdanju Lige nacija. Reprezentacije su svrstane u dve grupe. U Grupi A su: Kina, Brazil i Holandija, a u Grupi B: SAD, Srbija i Turska. Po dve najbolje selekcije izboriće polufinale, koje je na programu u subotu.

U prethodnih 15 kola SAD su najviše pokazale. Predvođene kapitenom Džordan Larson, odličnom Mišel Barč Hekli, Keli Marfi, Kimberli Hil i Karli Lojd, Amerikanke su ligaški deo završile sa samo dva poraza. Zanimljivo, oba puta su poražene od rivala sa kojima su u grupi u Nanđingu, Turskom i Srbijom. Naša reprezentacija napravila je veliko iznenađenje u Argentini savladaši do tada moćne SAD, iako nisu igrale naše najbolje igračice Tijana Bošković, Brankica Mihajlović, Stefana Veljković, Ana Antonijević i Silvija Popović.

Izabrane vesti

Finalni turnir otvaraju Amerikanke i Turkinje. Zna se ko je favorit, ali četa trofejnog italijanskog stručnjaka Đovanija Gvidetija pokazala je da ume da iznenadi. Ipak, kvalitet je apsolutno na strani SAD, koje ne bi trebalo da imaju previše problema na startu. U međusobnim susretima, SAD vodi 10:3, ali je poslednji trijumf ostvarila Turska, i to u ovogodišnoj Ligi nacija, kada je slavila posle pet setova. Do tog meča, Amerikanke su imale šest pobeda u nizu protiv Turkinja.

Olimpijske šampionke iz Rija, Kineskinje, ligaški deo takmičenja su iskoristile da šansu pruže mlađim odbojkašicama. Kao domaćin, direktno su izborile plasman na F6, pa su izabranice selektorke Lang Ping dosta taktizirale u prethodnih 15 mečeva. Najbolja svetska igračica, fenomenalna Ting Žu nije igrala na više od polovine mečeva.

Međutim, sada će Kina sa svim raspoloživim snagama, sa sjajnim primačom servisa Vakifbanke da napadne pred svojim navijačima pehar. Prvi rival su Holanđanke, evropske vicešampionke, koje su savladale Kinu poslednjeg vikenda - 3:1. Lale predvodi saigračica Ting Žu iz šampiona Evrope, korektorka Loneke Slutjes, koja je sa 202 poena najefikasnija igračica selekcije.

U međusobnim susretima je 20:8 u koristi azijske reprezentacije. Domaćin je favorit i bliži trijumfu u prvom kolu B grupe.

LIGA NACIJA - ZAVRŠNI TURNIR

Sreda
09.00: (1,12) SAD - Turska (5,30)

13.15: (1,35) Kina - Holandija (2,90)

Foto: MN Press


tagovi

Liga nacijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara