Kreće nokaut faza na SP za vaterpolistkinje: Samo Grkinje strepe

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.19. | 14:08

Zasad, sve ide po planu na planetarnom šampionatu za dame. Holandija, Mađarska i Australija blizu četvrtfinala. Kina može da iznenadi Grčku

Vaterpolo je sport gde su iznenađenja retka. U prvom planu je muški turnir, ali igraju i dame na Svetskom prvenstvu u Gvandžuu. Grupna faza protekla je bez neočekivanih rezultata. Najbolje selekcije su kao lideri obezbedili direktan plasman u četvrtfinale – SAD, Rusija, Italija i Španija, a u subotu ujutru počinje nokaut faza takmičenja.

Osam reprezentacija koje su zauzele drugo i treće mesto u grupama igraju plej-of za plasman među osam najboljih selekcija planete. Holandija, Mađarska i Australija ne bi trebalo da imaju problema da se nađu u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Izabrane vesti

Mađarice su na startu takmičenja ispisale istoriju vaterpola kada su pobedile domaćina Južnu Koreju sa čak 64:0. Ipak, poraz od Rusije je ostavio Mađarsku na drugom mestu u grupi.

Najzanimljivije bi trebalo da bude u duelu Grčke i Kine. Poslednjih godina mečevi ovih reprezentacija bili su neizvesni. U poslednje četiri susreta Grkinje i Kineskinje imaju po dve pobede. Prethodni meč odigrali su pre dve godine, kada je u prijateljskom odmeravanju snaga Grka pobedila sa 10:7. Grkinje imaju ulogu blagog favorita.

Najveći favorit za zlato u Južnoj Koreji su SAD. Amerikanke su dominantna reprezentacija. Osvojile su zlata na poslednja dva šampionata planete, pre dve godine u Budimpešti i pre četiri u Kazanju. U finalu 2015. godine su bile bolje od Holandije, a na prošlom SP od Španije. Prošle godine u ruskom Surgutu su bile najbolje i u Svetskom kupu. U finalu su pobedile domaćina Rusiju sa 8:5.

SVETSKO PRVENSTVO (Ž) – (GVANDŽU, JUŽNA KOREJA)

Subota

OSMINA FINALA
07.00: (1.02) Holandija (18.0) Kanada (15.0)
08.30: Novi Zeland – Mađarska
10.00
: (1.40) Grčka (8.00) Kina (4.00)
11.30 Kazahstan - Australija

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara