Kreće premijerna Liga nacija: Srbija oslabljena u Brazilu

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.05.18. | 10:09

Evropske šampionke u Barueriju bez kapitenke Milene Rašić, primača servisa Tijane Malešević, ali i bez selektora Zorana Terzića

Klupska odbojkaška sezona je završena, ali odmah kreće reprezentativna. Umesto Gran prija, ove sezone premijerno će biti održana Liga nacija. Učestvovaće najboljih 16 selekcija planete. Svaka reprezentacija igraće po 15 mečeva, odnosno pet vikenda, a pet najboljih igraće na finalnom turniru u kineskom Nankingu od 27. juna do 1. jula. Domaćin Kina se direktno kvalifikovala iako će, kao i ostale selekcije, igrati 15 utakmica do F6.

Srbija će prvog vikenda igrati u dalekom Brazilu, a rivali će biti domaća selekcija, Nemačka i Japan. U Barueriju evropske šampionke će igrati bez kapitenke Milene Rašić, koja je dobila slobodan vikend jer je sezonu završila tek pre devet dana kada je sa Vakifbankom odbranila titulu najbolje ekipe Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Osim sjajne srednje blokerke, neće igrati ni Tijana Malešević, primač servisa, koja je sa rumunskom Albom Blaž igrala finale Lige šampiona sa dominatnom turskom ekipom. Prvog vikenda neće biti ni selektora Zorana Terzića, koji će se reprezentaciji pridružiti u Makau na drugom vikendu Lige nacija, kada Srbija igra sa Kinom, Poljskom i Tajlandom.

U reprezentaciju se vraća iskusna tehničarka Ana Antonijević koja nije igrala na proteklom Evropskom prvenstvu zbog doping afere. Tu je sjajna korektorka Tijana Bošković, koja će uz iskusnu Brankicu Mihajlović biti udarni tandem naše selekcije.

Prvi rival Srpkinjama u utorak biće Japanke. Iako oslabljena, naša reprezentacije je veliki favorit. U odsustvu Terzića, sa klupe će vladarke Evrope da predvodi Branko Kovačević.
Imamo ulogu favorita u duelu sa Japanom. Želimo da u tom meču vidimo u kakvoj smo formi. Imali smo malo vremena za treninge. Dobro poznajemo Japanke. Igraju brzo, neugodne su, uvek smo s njima igrali pet setova, ali sada verujemo da imamo kvalitetniju ekipu i da ranije možemo da rešimo“, rekao je Kovačević za zvanični sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

U drugom meču u Barueriju Brazilke su apsolutne favoritkinje protiv Nemica.

LIGA NACIJA, PRVI VIKEND – 1. KOLO

Utorak

Sreda

Foto: Action Images
 


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara