Kristalni globus za Sofiju Gođu - ni Lindzi nije razočarala

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.03.18. | 15:07

Posle poslednje trka Svetskog kupa u disciplini spust, slavlje su delile Lindzi Von, i Italijanka koja je osvojila svoj prvi mali – veliki trofej u karijeri

Na poslednoj trci u disciplini spust Svetskog kupa slavila je Amerikanka Lindzi Von. Ona je tako upisala 82. pobedu u karijeri, dok je prvi mali Kristalni globus pripao italijanskoj skijašici Sofiji Gođi, koja je za samo tri boda umakla američkoj skijašici u generalnom plasmanu. Ona je tako postala četvrta Italijanka koja je trijumfovala u jednoj od alpskih disciplina, nakon Debore Kamapanjoni u veleslalomu, Denize Karbon u veleslalomu i Izolde Kostner koja je 2001. i 2002. bila najbolja u spustu.

Gođa je vodeće vreme preuzela spustom u  vremenu 55.71 sekundi. Lindzi Von je na to odgovorila vremenom boljim za svega 0.06 sekundi. Na kraju, postojala je šansa da Mekenis prelomi kome će pripasti mali Kristalni globus. Sve se završilo njenim trećim mestom zarađenim u spustu koji je trajao 55,93 sekunde. Kada je reč o generalnom plasmanu, treća pozicija pripala je švajcarskoj skijašici Tini Virater.

Izabrane vesti

FOTO: Reuters/Action Images


tagovi

alpsko skijanjeLindzi Von

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara