Ma, morali su i Francuzi da padnu! Atanasijević razbio Trikolore u trileru - 38 poena!

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.09.18. | 18:30

Orlovi slavili s 3:2

Punih sedam godina, Srbija na velikim takmičenjima nije dobila Trikolore. Ne leže nam i to je jasno. Ali, izabranici Nikole Grbića su danas uspeli u onome što im dugo nije pošlo za rukom - tukli su Francuze. I to na Svetskom prvenstvu! Bilo je – 3:2 (22:25, 26:24, 25:20, 18:25, 18:16). Kakav meč! Koji je razrešen as udarcem Uroša Kovačevića. Neverovatan meč i fantastična igra Aleksandra Atanasijevića koji je dao 38 poena! Sada smo mnogo bliži prolasku dalje iz grupe.

U ovoj novoj grupi svaka pobeda je važna, svaki set je bitan, tako da s ovim trijumfom rapidno rastu šanse našem timu da prođu dalje.

Izabrane vesti

Videlo se na početku meča da se Orlovima potpuno vežu ruke kada igraju protiv Francuza, nekako kao da nisu svoji, da prave greške koje im nisu svojstvene. Sa druge strane Francuska ima igrače koji su zaista na vrhunskom nivou, kao što je Ngapet, Grebenjikov i Boje (34 poena).

Naši odbojkaši nisu imali nijedan blok, nijedan as praktično tokom dva seta. I uprkos svemu imali su šansu da dobiju taj drugi set. Preokrenuli su, Francuzi su se potom vratili, a onda je proradio Lisinac, proradio je blok i dobili smo taj deo igre s 26:24. Aleksandar Atanasijević je uspevao koji je vadio neke teške situacije, pomagao mu je Uroš Kovačević i to je bilo dovoljno za 1:1.

Veoma bitan momenat na meču.

I nekako su se od tog momenta naši momci otkravili. Počeli su da rade na terenu ono što znaju, počeo je i blok da funkcioniše i igrači Nikole Grbića su preuzeli inicijativu u ovom duelu. Na tom talasu Srbija je dobila i treći set i povela s 2:1 u setovima.

Međutim, četvrti set je doneo novu dominaciju Francuske koja je sredinom seta preuzela kontrolu i lakše od očekivanog stigla do izjednačenja od 2:2.

Bilo je jasno da ćemo dobitnika dobiti posle petog seta... I to je bila Srbija!

Igralo se poen za poen, sve do 16:16, Francuzi su imali meč-lopte, Srbija je spašavala, i na kraju je odličan servis Kovačevića sve okončao. Sa ovim porazom Francuzi imaju male šanse da se plasiraju dalje. Sledeći meč Srbija igra sutra od 16 časova protiv Argentine.

GRUPA H (VARNA)
Srbija – Francuska 3:2 (22:25, 26:24, 25:20, 18:25, 18:16)
19.40: (1,20) Poljska – Argentina (4,00)

Foto: MN Press


tagovi

Aleksandar Atanasijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara