Mađari nisu blistali ni protiv Holandije

Vreme čitanja: 1min | ned. 22.07.18. | 18:45

Sada na Srbiju u četvrtfinalu

Vaterpolisti Mađarske savladali su Holandiju u osmini finala Evropskog prvenstva u Barseloni rezultatom 12:9 (5:4, 4:2, 2:1, 1:2) i sada ih u narednoj fazi čeka verovatno i najteži protivnik – Srbija.

Mađarska jeste prošla dalje, što se i nije dovodilo u pitanje, ali činjenica je da vaterpolo sila nije blistala, niti to čini tokom dosadašnjeg toka prvenstva u Barseloni. O tome dovoljno govori činjenica da su ostvarili tek po jednu pobedu, remi i poraz.

Izabrane vesti

Sada ih očekuje branilac titule, koji je dosad ceo posao odradio rutinski.

Utakmica je od samog početka bila prilično uzbudljiva, a posle devet golova u uvodnoj četvrtini, u sledeća dva perioda Mađarska je uspela da napravi razliku koja je garantovala pobedu, stigla do vođstva rezultatom 11:6, posle čega za Holandiju nije bilo povratka. Ipak, Lale su u poslednjoj četvrtini uspele da se vrate u život i smanje zaostatak, što je na kraju bilo dovoljno samo za častan poraz.

Najefikasniji kod Mađara bio je Đerđ Vamoš Marton sa četiri gola, dok je Gergo Zalanki imao pogodak manje. Kod Holandije po dva gola imali su Jese Kopman i Miloš Filipović.  

Susret Srbija – Mađarska igra se u utorak od 17 časova.  

EP (BARSELONA) – PLEJ-OF

Nedelja

Mađarska - Holandija 12:9

18.30: Nemačka – Grčka
20.30: Crna Gora – Rumunija
22.00: (3,60) Francuska (8,00) Rusija (1,45)

Foto: Action Images


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara