Marija Malić upucala rekord i bronzu EP u Đeru

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.02.18. | 14:52

Juniorka Jedinstva iz Stare Pazove, pogodila je u kvalifikacijama 625,7 krugova vazdušnom puškom

Srpska reprezentativka Marija Malić, inače takmičarka Jedinstva iz Stare Pazove osvojila je bronzanu medalju u prvoj disciplini Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem u Đeru. Ona je vazdušnom puškom u konkurenciji juniorki u kvalifikacijama upucala 625, 7 krugova, i tako postavila novu magičnu granicu juniorskoj konkurenciji.

Važno je spomenuti, da je EP u Đeru, prvo ovogodišnje takmičenje na kome se u ženskoj konkurenciji puca sa 60 hitaca po pravilima uvedenim prvog dana ove godine. Uz to, na ovom takmičenju priznati su svi svetski i kontinentalni rekordi.

Izabrane vesti

Do bronze je došla u uzbudljivoj finalnoj borbi. Nije sjajno počela pa se u jednom trenutku nalazila na sedmom, a na sredini finala (12. serija) na šestom mestu. Kako se takmičenje bližilo kraju, mlada takmičarka Jedinstva iz Stare Pazove je gađala sve bolje i u 20. seriji, posle koje ispada četvrtoplasirana, stigla jednu od tri Ruskinje u finalu, Tatjanu Harkovu. U tom trenutku delile su treće mesto, pa je raspucavanje odlučivalo ko nastavlja borbu za odličja, a ko će se oprostiti od medalje. Malićeva je bila preciznija, zadržala se na trećem mestu, na kome je ostala i do kraja. Trijumfovala je Nemica Ana Jansen sa evropski juniorskim rekordom finala (250,3), ispred Ruskinje Anastasije Derevijagine.

Zadovoljavajuće plasmane zabeležile su ostale srpske reprezentativke. Ivana Marić je zauzela 14, a Marija Zavišić 21. mesto u konkurenciji 69 takmičarki.

(Foto: Shutterstock)


tagovi

Marija MalićReprezentacija Srbije u streljaštvustreljaštvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara