Mercedes izabrao pravu taktiku: Hamilton najbolji na Hungaroringu

Vreme čitanja: 1min | ned. 04.08.19. | 18:18

Ferstapen drugi...

Prva pol pozicija Maksa Ferstapena u karijeri nije mu mnogo pomogla da dođe do pobede – mladi Holanđanin je bio nadomak trijumfa u Hungaroringu, ali je na kraju na najviši stepenik pobedničkog postolja stao Luis Hamilton.

Mercedes je izabrao pobedničku strategiju, dodatni ulazak u boks, izbor bržih pneumatika pa je Britanac u poslednjih 20 krugova anulirao zaostatak od 20 sekundi.

Izabrane vesti

Odlučujući trenutak dogodio se tri kruga pre kraja, kada je Hamilton zaobišao vozača Red Bula i došao do svoje osme ovosezonske pobede. Ferstapen je završio kao drugi, dok je mesto na pobedničkom postolju obezbedio i Sebastijan Fetel iz Ferarija.

Bodove su osvojili i Šarl Lekler (Ferari), Karlos Sainc (MekLaren), Pjer Gasli (Red Bul), Kimi Raikonen (Alfa Romeo), Valteri Botas (Mercedes), Lando Noris (MekLaren) i Aleksandar Albot (Skuderija Toro Roso).

U generalnom plasmanu Hamilton je povećao prednost i sada ima 250 bodova, Botas je drugi sa 188, a Ferstapen treći sa 181 bodom. U plasmanu konstruktora Mercedes je ubedljiv sa 438 bodova, Ferari je osvojio 288, a Red Bul 244 boda.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara