Milioneri u seriji od 15 pobeda, Nantu se crno piše

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.19. | 09:29

U derbiju rukometnog prvenstva Francuske moćni Pari Sen Žermen favorit protiv vicešampiona Evrope

Može li neko u Francuskoj da stane na put moćnoj mašineriji Raula Gonzalesa? Najskuplja rukometna ekipa svih vremena, prebogati Pari Sen Žermen, ove sezone deluje kao kaznena ekspedicija kako u zemlji Galskih petlova tako i u Ligi šampiona.

U domaćem šampionatu, pariski Milioneri nemaju poraz posle 16 kola. Jedina ekipa koja je uspela na startu sezone da otkine bod bio je Nim (28:28). U derbiju 17. kola prvenstva Francuske na putu šampionu stoji Nant. Pari Sen Žermen je u seriji od 15 pobeda u svim takmičenjima. Ekipa koja može da se pohvali da je pobedila Nikolu Karabatića i drugove ove sezone bio je Seged u Ligi šampiona. Slavio je mađarski prvak 24. novembra prošle godine. Posle toga usledila je serija trijumfa PSŽ-a.

Izabrane vesti

Parižani imaju maksimalan učinak ove sezone u svojoj dvorani Kubertin - osam pobeda u domaćem šampionatu i sedam u Ligi šampiona. Ali Nant u šampionatu ima maksimalan učinak u gostima, svih osam pobeda. Pari Sen Žermen beži tri boda i trijumfom bi izvesno izbacio Nant iz igre za titulu i zadržao četiri boda viška u odnosu na Monpelje.

U prvom delu sezone, krajem prošle godine, Sveci su slavili sa 30:29, a gol u poslednjoj sekundi postigao je maestralni Mikel Hansen, MVP Svetskog prvenstva u Danskoj i Nemačkoj početkom godine. Danski bek je sa 90 pogodaka prvi strelac tima, dok je pet golova manje postigao levoruki bombarder Nedim Remili. Sa 114 uspešnih intervencija, odnosno 34 odsto odbranjenih udaraca na golu caruje legendarni veteran, 42-godišnji Tijeri Omeje.

Za razliku od Lige šampiona gde Nant po broju golova predvodi makedonski superstar Kiril Lazarov, najefikasniji u prvenstvu je Španac Valero Rivera sa 101 golom. Daleko iza je Nikolas Kler sa 65. Prvi golman Siril Dumulan teško se povredio na SP i on je završio sezonu, a uspešno ga menja novajlija Kevin Bonafo.

Ova dva tima su igrala i dva meča u Grupi B Lige šampiona i oba puta je slavio PSŽ. Nant je ove sezone jedini put uspeo da pobedi u Superkupu Francuske, koji je više imao revijalni karakter. Lazarov i drugovi su posle penala trijumfovali sa 46:45. Ono što je tradicija susreta ova dva francuska i evropska giganta je da pada mnogo golova. Na poslednjih osam susreta, najmanje pogodaka na meču bilo je 59, a najviše 69 na startu evro elite ove sezone, kada je PSŽ slavio sa 35:34.

Sve je na strani domaćina, koji ima Drim tim i svaka pobeda ne samo u Francuskoj nego i u Evropi protiv moćnih Milionera je iznenađenje.

FRANCUSKA – 17. KOLO

Sreda

Dankerk – Tuluz 22:28 (14:13)
Nim – Tremble 32:26 (17:16)
Ivri – Šamberi 22:32 (11:12)
Ponto – Sen Rafael 27:32 (16:14)
Eks – Monpelje 19:23 (9:11)

Četvrtak

20.45: (1,20) PSŽ (11,00) Nant (5,60)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara