NAJAVA DANA (9. april): Meč odluke u Lajpcigu, kreće finalna serija na Jadranu, Galata i CSKA pod moranjem

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.04.18. | 07:56

Pročitajte šta nas od sportskih događaja očekuje danas...

7103: CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST, 19.00
(Košarka, ABA liga - finale)

Počinje finalna serija ABA lige, večeras se igra prva utakmica. Zvezda ima prednost domaćeg terena i praktično ne bi smela da kiksne pred svojim navijačima. Igraće se u prepunom Pioniru. Budućnost ima psihološku prednost jer je dobila obe ovoseznonske utakmice. Ukupno Zvezda vodi 17:14 u pobedama, a 14:2 je u Beogradu.

Izabrane vesti

3001: RB LAJPCIG – LEVERKUZEN, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Obračun sa najvećim mogućim ulogom u ovom trenutku, s obzirom da se radi o borbi za poziciju koja vodi u Ligu šampiona naredne sezone. Lajpcig je vezao tri pobede u svim takmičenjima, dok su Aspirindžije sve zakomplikovale porazom od Kelna i remijem sa Augzburgom. U prvoj utakmici u sezoni bilo je 2:2, ali je sada ulog daleko veći.

4026: VILJAREAL – BILBAO, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Domaćin ima znatno veće ambicije, s obzirom da želi da sačuva poziciju koja vodi u Ligu Evrope naredne sezone, ali ni gosti nisu bez motiva, pošto žele konačno da izađu iz velike krize rezultata. U prvom delu sezone na San Mamesu je bilo 1:1, ali je Atletik delovao daleko bolje nego sada.

5309: G'BIRLIGI – GALATASARAJ, 19.00
(Fudbal, Turska 1)

Galata je pod moranjem u Ankari, kako bi došla do tri boda koja bi je vratila na prvo mesto turskog Super liga. Sreća po sastav Fatiha Terima pa je domaćin u užasnoj formi, nije slavio pet utakmica i zaista je teško očekivati da će na pobednički kolosek vratiti u ovoj utakmici. Galata je u novembru na svom terenu slavila sa 5:1, a prošle sezoni u Ankari bilo je 1:0 za goste.

4318: CSKA - DINAMO M, 18.30
(Fudbal, Rusija 1)

CSKA želi da iskoristi situaciju u kojoj se nalazi i dodatno se približi vrhu tabele i mestima koje vode direktno u Ligu šampiona. Dinamo bi mogao da bude tvrd orah, jer je popravio formu, a poraz u prvenstvu nije doživeo od kraja novembra prošle godine. U prvom delu sezone bilo je 0:0, dok je u prošloj CSKA kao domaćin slavio sa 1:0.

1043: AVELINO – PERUĐA, 20:30
(Fudbal, Italija 2)
Avelino se bori za opstanak i za pobedu ne zna od kraja februara, dok je Peruđa u seriji odličnih rezulatata koji su se katapultirali u vrh tabele, odakle će imati priliku da napdne Seriju A. Na poslednjih šest mečeva Peruđa je primila samo jedan gol i pet puta odigrala 0-2. Tri od pretodna četiri susreta Avelina ušla su u 3+ uz obavezan GG…

4521: FCSB - CS UNIVERZITATEA, 19:45
(Fudbal, Rumunija 1)
Univerzitatea je u prošlom kolu stala na žulj Klužu i skinula ga sa prvog mesta, a da li će nešto slično uspeti da priredi i novom lideru? Tradicija kaže – teško, jer ovaj klub nikada u svojoj istoriji nije suepo da tuče FCSB, iliti Steauu. Kada je prethodni put FCSB bio domaćin rezultat je bio 1:1, ali poslednji njihov okršaj u oktobru završen je rezultatom 5:2 u korist slavnog tima iz Bukurešta.

1637: DE GRAFŠAP – ALMERE, 20:00
(Fudbal, Holandija 2)
Od vajkada je Holandija 2 meka za golove, a De Grafšap i Almere kao poručeni za GG. Oba tima su u seriji pobeda, pa oko konačnog ishoda bolje ne čačkati. Podatak da pune tri godine ovi rivali igraju GG, te da je šest od sedam poslednjih utakmica ušlo u GG3+ jasno kazuje u kom pravcu treba razmišljati…

5111: LANS – NANSI, 20:45
(Fudbal, Francuska 2)
Sudar nekadašnjih prvoligaša u borbi za opstanak u francuskoj drugoj ligi… Lans je u boljoj poziciji jer ima šest bodova više i podiže formu. Nansi je s druge strane izgubio četiri od pet poslednjih utakmica i dao samo jedan gol. Pet prethodnih međusobnih duela ovih rivala završeno je u opsegu 0-2.

7530: DENVER - PORTLAND, 03.00
(Košarka, NBA liga)
Denver vodi grčevitu borbu za ulazak u plej-of, a trenutno se nalazi na devetoj poziciji na tabeli sa skorom 45-35, a isti skor ima Minesota i biće to velika borba u samom finišu između ove dve ekipe za plasman u plej-of. Denver je u boljoj formi od Portlanda koji je već obezbedio plej-of i nalazi se na trećoj poziciji s tri poraza na poslednja tri meča.

 


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara