Nant bez prvog golmana na strašne pariske Milionere

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.02.19. | 09:13

Iskusni čuvar mreže evropskog vicešampiona Siril Dumulan doživeo tešku povredu na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj. Pari Sen Žermen favorit u francuskom derbiju u 11. kolu Lige šampiona (20.45)

Katarski milioni preplavili su Pari Sen Žermen, ali evropska kruna još nije stigla u Pariz. Ove godine većina rukometnih stručnjaka se slaže da je vreme da pehar Lige šampiona konačno stigne u redove Milionera. Najskuplja ekipa u istoriji rukometa ove sezone odlično gura, na pragu je da obezbedi prvo mesto u Grupi B i direktan plasman u četvrtfinale evro elite. Četiri najveće zvezde današnjice: Mikel Hansen, Sander Sagosen, Nikola Karabatić i Uve Genshajmer igraju za francuskog prvaka koji predvodi španski stručnjak Raul Gonzalez, šampion Evrope sa Vardarom 2017. godine.

Nant je evropski vicešampion. Prošle godine je igrao francusko finale u Kelnu, ali je poražen od Monpeljea. Ove sezone Nant ne igra dobro. Trenutno je ne mestu koje vodi u prvu nokaut fazu, ali daleko od toga da može da bude bezbrižan. I dalje je u timu glavna napadačka snaga neuništivi Makedonac Kiril Lazarov. On je krajem prošle godine produžio saradnju na još dve godine.

Izabrane vesti

Nant će u nastavku sezone da bude oslabljen. Na Svetskom prvebnstvu u Nemačkoj i Danskoj, braneći za Francusku, teško se povredio prvi golman tima Siril Dumulan. Njemu su stradali ligamenti kolena i neće igrati do kraja sezone. Umesto njega stigao je Kevin Bonafo.

Parižani ulaze u francuski derbi u 11. kolu Lige šampiona kao veliki favorit. Ne samo zbog povrede iskusnog čuvara mreže nego i zbog forme. Pari Sen Žermen ima samo jedan poraz u sezoni i to u gostima od mađarskog šampiona Segeda. S druge strane, Nant je u lošoj seriji, nije pobedio na poslednja četiri meča u Ligi šampiona. Ima čak tri remija, uz poraz.

Sveci su ove sezone već tri puta pobedili ljutog rivala, ali sva tri meča su bila neizvesna. Poslednji put igrali su derbi francuskog šampionata krajem prošle godine kada je PSŽ pobedio u gostima Nant sa 30:29 fantastičnim golom Danca Mikela Hansena u poslednoj sekundi. Sjajni bek bio je najbolji igač i prvi strelac šampionata planete proteklog meseca kada je Danska ubedljivo stigla do krune sa svih 10 pobeda.

U prvom delu sezone u Ligi šampiona, Pari Sen Žermena je pobedio Nant sa 35:34, a u Liga kupu Francuske, Parižani su slavili 34:30. Nantu gori pod nogama, imaće podršku pune dvorane, ali kvalitet je na strani gostiju.

Direktan plasman u četvrtfinale Lige šampiona obezbediće samo prvoplasirani tim iz Grupa A i B. Ekipe od drugog do šestog mesta idu u baraž za plasman među osam najboljih na Starom kontinentu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 20:45 8872 Nantes - Psg ki 2 1,50
Ukupna kvota1,50

LIGA ŠAMPIONA – 11. KOLO

GRUPA A

Sreda
Rajn Nekar Leven – Vardar 27:30 (12:16)

Subota
17.30 Monpelje – Meškov Brest
17.30 Vesprem – Barselona
19.00 Kristijanštad – Vive Kjelce

GRUPA B

Četvrtak
20.45: (3,15) Nant (8,50) PSŽ (1,50)

Nedelja
17.00 Celje – PIK Seged
17.00 Motor Zaporožje – Flenzburg
17.00 Zagreb - Skjern

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters / Shutterstock


tagovi

EHF Liga šampionaRK NantRK Pari Sen Žermensportsko klađenjeKiril LazarovMikel HansenUve GenshajmerNikola Karabatić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara